..De Boetenbaintjes 

 

hunebed2

klimaatmars

 

 

 

Going to Glasgow!

Van 6 t/m 29 oktober wandelt Urgenda met hopelijk heel veel mensen vanuit de Eemshaven naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal. Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar om de opwarming van onze aarde onder de 1,5 graden te houden en onze uitstoot naar nul te brengen. Op dit moment zien we wereldwijd al wat er gebeurt met een opwarming van ongeveer 1,1 graden. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling kunnen we onze planeet leefbaar houden.

Iedere dag neemt Marjan Minnesma met een speciale gast een podcast op, waarin ze praat over de oplossingen. Iedere dag wandelen we langs duurzame initiatieven en oplossingen die op de route liggen, maken we video’s en gaan we rumoer maken op twitter, facebook, instagram en youtube met #climatemiles.

Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele maand! We starten en eindigen dagelijks bij een station. De etappes, een aanmeldformulier en nog veel meer informatie vind je op de website van Urgenda.  Doe je mee? 

Groet,
namens team Urgenda