De Boetenbaintjes

hunebed2 

Camping 't HallerVoor het beoordelen van de vakantie gaat het altijd om 3 dingen: hoe was het weer, hoe was het eten en hoe was het onderkomen. Voor het septemberweekend van de Boetenbaintjes is dat niet anders.


Het weer
De voorspellingen waren niet gunstig, veel regen en wind, afgewisseld met zonnige periodes. Voor de vrijdag en zaterdag klopte dat ook aardig. Alle tentjes met de kont in de wind en prachtige dubbele regenbogen. Op zaterdag was het regenbroek aan- regenbroek uit en cape om-cape af. Dat ging niet synchroon en allemaal tegelijk, zodat we bijna een kwart kwijt raakten. De veurlopers voelden zich aangesproken en stopten daarna heel attent bij iedere bocht.

Zondag was het heel nat en grijs, zodat er stemmen opgingen om naar huis te gaan. Onder de druipende bomen en dik ingepakt in de regenkleding werd druk gedelibereerd, niet altijd centraal en niet altijd duidelijk. Het voorstel om te stemmen viel ook in het water en leidde tot niets. Peter hakte de knoop door en riep “we gaan” en wij volgden hem braaf. En natuurlijk viel het mee, maar het bleek wel de koudste 18 september ooit! Dankzij twee afstekertjes, sommigen noemden het opstekertjes, bereikten we na 16 kilometer om half 3 café de Luifel voor de nazit.

Het eten
Op vrijdagavond had een deel een eigen potje gekookt, dat natuurlijk voortreffelijk was. Ook de buiten-de-deur eters waren tevreden. De taart en de soep bij de koffiestop vielen ook in smaak, maar de koekjes hadden een bijsmaak van afwasmiddel. De gezamenlijke maaltijd op zaterdag was ook zeer geslaagd, als je je mobieltje opgeladen wilde hebben, kon je bij Thea een nummertje aanvragen, zij beheerde het stopcontact. Het hoogtepunt was een koffiestop bij de golfclub, waar we met onze vieze schoenen en natte kleren over de rode loper liepen en uitermate vriendelijk ontvangen werden. Dat de appeltaart aan de koude kant was en de kwarktaart geen kwark maar slagroom bevatte, mocht de pret niet drukken.

De onderkomens
Frieda sliep in een gezellige Pipowagen met goed ontbijt en aardige gastvrouw. Henk en Josephine hadden een comfortabel hotel in de buurt en de rest stond op de camping bij boer Geert. Er waren dwerggeitjes en een stekelvarken, en koeien en kippen. De tentjes varieerden van eenpersoons inclusief rugzak, tot tweepersoons in verschillende formaten. Thea had haar grote partytent mee, grote slaapruimte, groot voorportaal, en alles op stahoogte. Hij kwam uitstekend van pas en diende als centrale schuilplaats, we pasten er met z’n allen in. Het leek ons een goed plan om onder de leden een crowdfundingactie te beginnen om nog zo’n grote tent te kunnen kopen, inclusief grote tafels, statafels en stoelen en een aanhangwagen. Dat geheel konden we op alle mogelijke momenten inzetten: centrale ruimte tijdens kamperen, vergaderzaal, schuilplek bij de picknick etc. Willemien doneerde op voorhand 50 euro.

Overige zaken
Oh ja, we waren met 14. Frieda en Janny waren prima veurlopers met mooie wandelingen. We bewonderden het prachtige kasteel Ruurlo, nu museum More. We kwamen stinkende solexen en dafjes tegen, het landschap was kleinschalig met veel beukenbossen en de boerderijen waren prachtig en goed onderhouden. Niks aardbevingsschade.

Qua weer was het het slechtste weekend ooit, maar het was zeker niet minder gezellig.

Mariette

kasteelruurlo