De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

De eerste wandeling uit de top 5

Op 14 juni liepen we de eerste van de vijf populairste wandelingen van de afgelopen vijf jaar. Margreet leidde ons door het gebied rond het Lauwersmeer. Met de bus van 8.21 vertrokken we uit Groningen. Een aantal nog in feeststemming na de overwinning van de eerste voetbalwedstrijd van het WK.

 

Juni is een mooie maand wat betreft de bloemen in de natuur. We hebben dan ook veel orchideeën en andere mooi gekleurde bloemen gezien. De ijsvogel liet zich helaas niet zien. Wel zijn we veel schapen (en lammetjes) tegengekomen op de dijk. Er was zelfs een schaap die dacht dat het gras aan de andere kant van het hek lekkerder is en zodoende vast kwam te zitten met zijn kop in het gaas. Hella heeft hem bevrijd.

Onderweg nog een paar keer heerlijk in het gras zittend, en soms zelfs liggend gepauzeerd. Na een slordige 26 kilometer lopen hadden we voldoende honger om te gaan uit eten. Heerlijke snoekbaars en een onweerstaanbaar chocoladetaartje als dessert. Hoewel de coupe Romanov met wodka ook niet verkeerd viel. Kortom, een geslaagde dag vonden we alle zeven toen we voldaan en gloeierig in de bus naar Groningen terugkeerden.

Marieke