Zaterdag 12 oktober
Rondwandeling Beetsterzwaag, ca. 25 km o.l.v. Jan.
Een wandeling door de prachtige omgeving van Beetsterzwaag. We lopen langs Lauswolt, Heidehuizen, Hemrik en Olterterp.

Zaterdag 26 oktober
Wandelen door de Onlanden, ca 24 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Dit gedeeltelijk nieuwe natuurgebied ligt tussen het Leekstermeer en het Paterswoldse meer. Een waterrijke wandeling, waarin we ook de dorpen Roderwolde, Sandebuur en Foxwolde aandoen.

Zaterdag 9 november
Rondwandeling Uffelte, 23 km o.l.v. Peter.
Vanuit Uffelte over het Uffelterzand naar de Bisschopsberg en de Havelterberg. Door het mooie gebied van Schier, over de Hunebedweg naar het Westerzand. Met een boog door het Oosterzand keren we terug naar Uffelte.

Zaterdag 23 november    
Rondwandeling Wierden en Maren, 26 km o.l.v. Gerard.
Een stevige wandeling door het wierden- en marenlandschap van Noordoost Groningen. Veel dorpen, zoals Spijk, Bierum, Godlinze, Oosterwijtwerd, Leermens (Leerms) zijn op afstand reeds te herkennen aan hun bijzondere kerk(toren), veelal stammend uit de 12e en 13e eeuw. We lopen langs enkele maren en slingeren langs en over vele wierden in dorpen en gehuchten, als Krewerd, Arwerd, Jukwerd en Tjamsweer.

Zaterdag 14 december
Rondwandeling Eastermar, ca. 22 km o.l.v. Maria en Thea.
Typerend voor deze omgeving zijn de begroeide boomwallen. Deze geven een geheel eigen karakter aan het landschap. De wallen zijn meestal door de mens ontworpen; het zijn langgerekte aarden wallen met een aaneengesloten beplanting, meestal ligt aan beide kanten een greppel, waaruit het wallichaam gevormd is. Ze deden vroeger dienst als wind- en veekering en als eigendomsmarkering. We wandelen langs De Leyen, lopen het Kroesepaed, komen door De Tike en langs het Burgumermeer. Er zijn vele uitzichtpunten.

Zaterdag 28 december
Rondwandeling Niebert, ca. 24 km o.l.v. Jan.
Het Kale Jonkerpad is de basis van deze wandeling. We maken een uitstapje naar Marum voor koffie  thee en we bezoeken Nuis en Boerakker.

Zaterdag 11 januari 2014
Rondwandeling "Norg ten voeten uit", ca. 22 km o.l.v. Alda en Marja.
We lopen door een gevarieerd landschap: bos, duinen, beekdal en brinkdorpen met karakteristieke boerderijen, brinken en essen.

Zaterdag 25 januari
Rondwandeling Tynaarlo, 23 km o.l.v. Peter.
We lopen door een nog goed herkenbaar esdorpenlandschap op het raakvlak van oude en nieuwe natuur. We starten in Tynaarlo en met een zuidelijke boog lopen we naar de Kogelsberg, daarna naar Zeegse en een stukje Drentse Aa. We gaan door de wedbroeken en langs het Westerdiepje naar Okkenveen. Dan weer naar het zuiden en via Akenveen terug naar Tynaarlo.