De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Juni t/m september 2014

Zaterdag 14 juni
Uit de top 5: Lauwersmeer,  ca. 25 km o.l.v. Margreet.
Wandeltocht in het Nationale Park Lauwersmeer. Wie van bijzondere natuur houdt, is hier aan het goede adres. Margreet heeft ten opzichte van de vorige keer een stuk van het Orchideeënpad toegevoegd aan de route.


Midzomerweekend 20, 21 en 22 juni
Lekker wandelen en uitwaaien op Schiermonnikoog. Je bepaalt zelf wanneer je de boot naar Schier neemt, maar zorg er wel voor dat je er voor zaterdag bent. Een aantal mensen overnacht op de camping, eventueel kun je zelf iets anders regelen als je niet wilt kamperen. Op zaterdag organiseert de weekendcommissie een wandeling. We wandelen vanaf de camping, dus je hoeft niet met volle bepakking te lopen. De zondag kun je zelf invullen. Zaterdagavond koken we zelf. De kosten voor de overige maaltijden en de overnachtingen zijn voor eigen rekening. Aanmelden t/m 15 juni. Neem gerust je partner, vriend of vriendin mee. Graag wel even doorgeven als je iemand meeneemt.


Zaterdag 28 juni
Rondwandeling Rhede,  ca. 24 km o.l.v. Jan.
Ruim 5 km ten oosten van Bourtange ligt  Rhede aan de Ems. De wandeling gaat eerst door het stroomdal van de Ems naar Borsum en van daar naar Heede. We lopen langs de oevers van de Ems terug naar Aschendorf en Rhede.


Zaterdag 12 juli
Uit de top 5: Rondwandeling Westerwoldse Aa,  ca. 25 km o.l.v. Peter.
We lopen door het beekdal van de Westerwoldse of Ruiten Aa. Langs de beek zijn veel restanten van het esdorpenlandschap en het hoevenlandschap te vinden. Bolle akkercomplexen op hoger gelegen zandruggen worden afgewisseld met lager gelegen gronden langs de beek, die oorspronkelijk graslanden waren. Van de houtwallen en kleine bossen die het landschap een parkachtig karakter geven is veel tijdens ruilverkavelingen opgeruimd, maar er is ook het een en ander bewaard gebleven. Onderweg komen we door gehuchten als Ter Wupping, Smeerling en Ellersinghuizen.


Zaterdag 26 juli
Wandeling van Emmen naar Excloo, ca. 24 km o.l.v. Marja en Alda.
Een stuk van het Drenthepad tegen de klok in.  We komen door Valthe en lopen via het Odoornerzand naar Exloo.


Zaterdag  9 augustus
Rondje Elp, ca. 24 km o.l.v. Peter.
We lopen via het bos van het Heuvingezand en het zuidelijk deel van de boswachterij Hooghalen naar Elp. Daar een rondje Elp en via een stukje Drenthepad en het Elper Noorderveld naar de boswachterij Grolloo. Via het Halkenveen en het Hingstveen terug naar Hooghalen.

 

Zaterdag 23 augustus
Uit de top 5: Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Thea.
Typerend in de Wâlden zijn de begroeide houtwallen en elzensingels. Een landschap met smalle, besloten weilandjes. Omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. We lopen vanuit De Pein langs de Leijen richting Eastermar. Via wat omzwervingen gaan we via de Mûntsegroppe naar de Rottefalle en vandaar terug naar Opeinde.

 

Zaterdag 13 september
Rondwandeling Roden, ca. 25 km o.l.v. Martha, Annemiek en Jo.
We lopen door het altijd weer mooie Noord-Drentse landschap, door het stroomdal van het Lieverse Diepje en de bosrijke omgeving van Norg en Roderesch. Onderweg komen we langs het Margarethakerkje, een pelgrimskerk.

 

Wandelweekend Noord-Holland op 19, 20 en 21 september
Twee dagen wandelen langs de kust en door de duinen van Noord-Holland. Een gebied waar we als Boetenbaintjes nog niet eerder zijn geweest. We arriveren uiterlijk vrijdag 19 september en kamperen op camping De Bregman in Schoorl. We wandelen zaterdag en zondag vanaf de camping, dus je hoeft niet met volle bepakking te lopen. Op de camping zijn accommodaties te huur en ook in Schoorl zelf zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden als je niet willen kamperen. ’s Avonds gaan we uit eten. Kosten voor de overnachting en het eten zijn voor eigen rekening. Aanmelden t/m 1 september. Neem gerust een partner, vriend of vriendin mee, maar geef dat bij aanmelden wel door.

 

Zaterdag 27 september
Uit de top 5: Wandeling Dwingelderveld, ca. 26 km o.l.v. Margreet.
We lopen rond het Dwingelderveld. Goede wijn behoeft geen krans.