De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2014 t/m januari 2015

Zaterdag 11 oktober
Uit de top 5: Rondwandeling Fochteloërveen, ca. 25 km o.l.v. Jan.
Deze wandeling op de grens van Friesland en Drenthe voert ons over het schitterende Fochteloërveen. Ook lopen we door het Bankenbosch en de Compagnonsbossen.

Zaterdag 25 oktober
Ameland, ca. 20 km o.l.v. Margreet.
We lopen over het oostelijk deel van Ameland, door de polder van Nes en Het Oord en de Zoute Weide.

Zaterdag 1 november
We maken een wandeling in de omgeving van Garrelsweer o.l.v. Gerard. Aansluitend vieren we ons 20-jarig jubileum in het kerkje van Garrelsweer. Uitnodiging voor deze dag volgt via de mail.

Zaterdag 8 november
Oldambt, ca. 22 km o.l.v. Laura.
Vanaf de parkeerplaats van de 14e eeuwse Ennemaborgh in Midwolda lopen we een mooie route door park en bos en gedeeltelijk om het Oldambtmeer. Met een beetje geluk zien we de konikpaarden.

Zaterdag 22 november
Wandeling bij Zeijen, ca. 25 km, o.l.v. Henk.
De tocht begint bij café Hingstman in Zeijen. We lopen langs de Zeijerwiek naar Norg, over twee nieuwe landgoederen in aanleg. In Norg drinken we koffie. Dan richting Donderen over een onlangs nieuw gecreëerde wandelroute. Vervolgens langs de westkant van het Noordse Veld en het Bollenveentje terug naar Zeijen.

Zaterdag 13 december
Rondje Bakkeveen, ca. 23 km o.l.v. Thea en Maria.
Wandelen langs prehistorisch graven, holle wegen, landweren en schansen op het snijpunt van drie provincies. Het westelijke deel voert door de bossen en De Slotplaats, Het Oude Bosch en over de Duurswouderheide. Het oostelijk deel gaat door het Mandeveld, de heide van Allartsoog en de Bakkeveenster Duinen. De route voert voor het grootste deel over onverharde paden, door natuurgebieden van It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Zaterdag 27 december
Struinen langs de Drentse Aa, ca. 24 km o.l.v. Peter.
Wandeling door het stroomdal van de Drentsche Aa, tussen de dorpen Schipborg, Anloo en Zeegse.

Zaterdag 10 januari
Rondwandeling Donderen, ca. 22 km o.l.v. Alda en Margreet S.
Wandelen over de essen van Donderen en Bunne, langs de restanten van de grote heidevelden rond beide dorpen, door de beekdalen van de grote Masloot en de Eekhoornsche Loop en over de het Noordsche Veld, één van de Drentse toplocaties uit de prehistorie.

17 en 18 januari
Winterweekend. Informatie volgt via de mail.

Zaterdag 24 januari
Rondwandeling vanuit Meerwijck, ca. 22 km o.l.v. Annemiek en Martha
We starten bij Meerwijck, aan het Zuidlaardermeer en wandelen rond Zuidlaren richting Schipborg. Natuurlijk gaan we via café De Drenthse Aa, waar het altijd goed toeven is en dan terug naar Meerwijck. Een afwisselende wandeling, langs water en door bossen.