De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Februari t/m mei 2015

Zaterdag 14 februari
Rondwandeling Paterswolde, ca 22 km o.l.v. Jo.
Op deze Valentijnsdag verkennen we het boeiende stroomgebied van Drentsche Aa en Oude Aa tussen Paterswolde en Haren. We dwalen door de bossen en lanen van de landgoederen Vennebroek, De Braak, Lemferdinge, Huis De Duinen, Vosbergen, Oosterbroek en Huis te Gimmen.

Zaterdag 28 februari
Rondwandeling Gieten, ca. 25 km o.l.v. Jan.
Een wandeling over het Gieterveld, Gasselterveld en Drouwenerveld. Ook bezoeken we de dorpen Gieten, Gasselte en Drouwen.

Zaterdag 14 maart
Rondwandeling Benderse Heide, ca 23 km o.l.v. Peter.
We starten bij Motel Spier en lopen over de Kraloërheide en langs het Westerveen. Daarna langs de Hoornsche plas, door de bossen van Ansen en over de heide van Witteveen. Door de bossen van Dwingeloo en het Lheebroeksterzand terug.

Zaterdag 28 maart
Rondwandeling Gasteren, ca. 24 km o.l.v. Martha en Annemiek.
De wandeling begint bij pannenkoekenhuis Brinkzicht in Gasteren. Het is een gevarieerde wandeling door het stroomdal van het Taarlosche en Oudemolense Diep naar Anloo, waar we stoppen voor koffie met dat onvergetelijke gebak. Daarna door Boswachterij Anloo via 't Gasterse Holt terug. Dus veel veen, bos en vennetjes.

Zaterdag 11 april
Rondwandeling 't Roegwold, ca. 24 km o.l.v. Laura.
In de omgeving van Slochteren in het gebied van o.a. de roerdomp, vos, buizerd en een knappe boswachter doen we nieuwe ontdekkingen. Er zijn aanpassingen gedaan in het landschap in het kader van de Ecologische Hoofdstructuur en hierdoor laten we ons graag verrassen.

Zaterdag 25 april
Rondwandeling Winschoten, ca. 22 km o.l.v. Marja en Alda.
Een afwisselende tocht door bossen en akkers en over een enkele rustige verharde weg. We wandelen door het Winschoterbos, langs Landgoed Emergo en langs de Pekel-Aa, een riviertje met uitzicht op een vogelrijk natuurgebied. We drinken koffie in Oude Pekela.

Zaterdag 9 mei
Rondwandeling Deurzerdiepje, ca. 24 km o.l.v. Margreet.
Een wandeling in het mooie gebied tussen Assen en Rolde.

Pinksterweekend 23, 24 en 25 mei
Trektocht ten noorden van Osnabruck.
Informatie volgt via de mail.

Zaterdag 30 mei
Rondwandeling ten oosten van Emmen, ca. 26 km o.l.v. Jan.
Vanaf het treinstation lopen we door de Emmerdennen en Barger-Oosterveld naar het Oosterbos. Vanaf daar volgen we het Noaberpad in noordelijke richting weer terug naar het station te Emmen.