De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Mei t/m september 2015

Zaterdag 13 juni
Wandeling Baflo-Uithuizen, ca. 22 km o.l.v. Jan de Reus
We lopen een stuk van het Nederlands Kustpad deel 3. We wandelen door Het Hoogeland en passeren o.a. de wierdendorpen Rasquert en Warffum. Onderweg kunnen we genieten van prachtige vergezichten, oude kerken en monumentale boerderijen. We drinken koffie in Warffum.

Zaterdag 27 juni
Rondwandeling Orvelte, ca. 23 km o.l.v. Jan Dijks
Midden in Drenthe ligt het museumdorp Orvelte. We maken een wandeling in de omgeving van Orvelte en Westerbork. Hoogtepunten deze dag zijn het Ellertsveld en Orvelterzand.
Aan het eind van de dag is er een picknick. Opgave voor de picknick kan tot 14 juni bij Janny. De kosten bedragen € 15,--. Doe je niet mee aan de picknick, zorg dan zelf voor vervoer terug.

Zaterdag 11 juli
Een blokje om door drie provincies, ca. 24 km o.l.v. Alda en Marja
Vanuit Wilhelminaoord in Drenthe lopen we naar het Friese dorp Noordwolde waar we koffie drinken. Verder door het Overijsselse landgoed De Eese weer terug naar Wilhelminaoord.

Zaterdag 25 juli
Wandeling door de bloeiende akkers van Westerwolde, ca. 25 km o.l.v Peter
Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterde natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het noorden.

Zaterdag 8 augustus
Borkum, ca. 25 km o.l.v. Margreet
We gaan vandaag met de boot naar Borkum. Na het wandelen is er tijd voor bier, bratwursten en badderen in de branding. Om 17.40 uur gaan we met het boemeltje weer naar de boot. Je krijgt een plattegrond van het dorp, zodat je het station kunt vinden als je zelf even in het dorpje wilt rondkijken.
Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij de VVV (€ 19,30) en op de dag zelf bij het loket. "Mittagstisch" is mogelijk tijdens de lunchstop en er zijn allerlei menu's te koop op de boot.

Zaterdag 22 augustus
Rondwandeling Steenwijk, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek
Een afwisselende wandeling door het bos en door een kleinschalig landschap met boswallen, heideveldjes, akkers en weilanden.

Zaterdag 12 september
Wandeling door de bossen en velden rond Norg en Veenhuizen, ca. 24 km o.l.v. Henk
De wandeling begint voor de kerk op de Brink in Norg. Eerst wandelen we door de Langeloër- en Molenduinen en dan door het open veld naar het bos ten noorden van Veenhuizen. Vervolgens naar Veenhuizen met o.a. het gevangenismuseum. Na 10 km is er een koffiestop. Na de lunch beginnen we met een stuk Drenthepad om daarna langs de Fledders en Zuidvelde weer in Norg te komen.

Wandelweekend 19/20 september, info volgt via de mail.

Zaterdag 26 september
Rondwandeling Dörpen, ca. 24 km o.l.v. Jan
Dorpen ligt een paar kilometer ten oosten van Sellingen aan de Ems. Deze wandeling voert ons door het stroomdal van de Ems. Tijdens deze tocht komen we door het Vogelschutzgebiet Leher Wiesen.