Zaterdag 9 februari
Rondwandeling Roden,  ca. 20 km o.l.v.  Jo.
Dwalen in een Drents esdorpenlandschap.Langs de Steenbergerloop, het Peizerdiep, door de bossen van Mensinge en Alteveer, over de Roderesch, de Noordesch en de Zuursche Duinen.Terug in het esdorp Roden komen we Ot en Sien nog tegen.

Zaterdag 23 februari
Rondje Westervelde, ca. 25 km o.l.v. Peter.Vandaag de omgeving van Norg. Een afwisselende tocht met bos, heidevelden en veentjes. We starten ten oosten van Norg en lopen door de Oosterduinen naar het Schillenveen. Vandaar naar de Molenduinen, door het Hulzebos en het Tonckensbos. Via het Westerveen en het Noordseveld gaan we terug naar het vertrekpunt.

Zaterdag 8 maart
Wandeling Assen – Borger, ca. 27 km o.l.v. Jan.
Vanaf het treinstation Assen wandelen we via Deurze naar Rolde. We vervolgen onze tocht en gaan door het stroomdal van het Andersediep naar de Boswachterij Gasselterveld richting Gasselte. Het laatste deel voert over het Drouwenerzand naar Borger.

Zaterdag 22 maart
Wandeling door Westerwolde, ca. 23 km o.l.v. Peter.
Deze wandeling lopen we in de omgeving van Veele. We wandelen door de brinkdorpen Wedde en Vlagtwedde en de buurtschappen Veele, Ter Wupping en Smeerling. We kruisen de riviertjes het Veelerdiep en de Ruiten Aa. Ook komen we door het oudste oerbos van Noord-Nederland, het Metbroekbosch.

Zaterdag 12 april
Wandeling Grijpskerk – Marum, ca. 27 km o.l.v. Jan.
We struinen deze zaterdag langs het riviertje de Lauwers, door het grensgebied van Friesland en Groningen. Recent zijn hier een aantal nieuwe paden door natuurgebieden aangelegd. Eerst bezoeken we Lutjegast, vervolgens lopen we door de natuurgebieden de Wieden en de Petten naar Opende en Marum.

Zaterdag 26 april
Rondwandeling over het Gietener-, Gasselter- en Drouwenerveld, ca. 25 km o.l.v. Wim.
Dit is een echte beek-, bos- en veldwandeling, voor elk wat wils. Wie zijn ogen goed de kost geeft ziet onderweg op een hoogte van zo’n 10-15 m een pad zich over de boomkronen voortkronkelen, het alom bekende Boomkroonpad. Dit pad zullen we niet betreden, wij mijden de toeristische snelwegen door en over het bos en beperken ons tot de wat kleinere kruip- en sluipwegen.

Zaterdag 3 mei
Rondwandeling Schoonloo, ca. 26 km, o.l.v. Wim.
We parkeren de auto’s bij het Loomeer. Via de Tweelingen lopen we eerst in een lus naar Schoonloo. Na Schoonloo volgen we een deel van het Pieterpad. Even voor Schoonoord draaien we linksom en vervolgen we onze weg in noordelijke richting. Bij warm weer kunnen we ons vlak voor het einde van de wandeling opfrissen in een oude schapenwaspoel, zodat we fris weer in de auto’s stappen.

Zaterdag 24 mei
Rondwandeling Aldemardum, ca. 25 km o.l.v. Jo.
Het andere Friesland. Een zwerftocht door Gaasterland. Een landschap met heuvels (gaasten) die ooit door het landijs zijn opgestuwd en die tegen het IJsselmeer eindigen als kliffen. Een verrassend, idyllisch en intiem landschap.