De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2007 t/m januari 2008

Zaterdag 13 oktober
Rondwandeling Spier, ca 22 km o.l.v. Jo.
Dwalen langs veentjes op het Dwingelderveld. Na de Kibbelhoek genieten we o.a. van Koelevaartsveen, Smitsveen, Schurenberg en Zandveen. Veentjes die je stil maken. Er is ook nog een bospub, maar dat is geen veentje.
Vertrek om 9.30 met auto's vanaf het station.

Zaterdag 27 oktober
Lanterfanteren door Friesland, 30 km o.l.v. Peter.
Over de arme Friese hei gaan we lanterfanterend Westwaarts, een streek waar keuterboertjes, venters, en vagebonden leefden. We gaan verder door de graslanden van de Hoek en door de ruige velden van Sippenfennen. Vroeger kwam je hier regelmatig een buffel tegen. Over een dijk lopen we naar It Bûtenfjild en we komen langs het stroompje de Bouwepet. Bij Mûnein vinden we een geologisch monument. Via It Pikebosje lopen we naar ons eindpunt.
N.B.: vertrek om 9.00 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 10 november
Rondwandeling Haren, ca. 23 km o.l.v. Jo.
We strunen over het stukje Hondsrug in de gemeente Haren en ontdekken boeiende elementen in dit landschap, zoals: Scharlakenbos, Onnerpolder, Onneresch, Appelbergen, Besloten Venen, Noordlaarder Bos, Glimmeresch met de wijngaard Domein de Tarquinius en het moerasbos 't Hemrik.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Zaterdag 24 november
Stroomdal Drentse A, 24 km, o.l.v. Peter.
Altijd weer mooi om in dit gebied te lopen. We starten in Gasteren en komen o.a. door Taarlo en Balloo. Wat moet er meer gezegd worden. Een beetje (vaak natte) natuur, hier en daar een grafheuvel en een paar typische esdorpen. Een glooiend landschap dat uitzicht geeft op de Drentse A, die op weg is naar de Waddenzee.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.
Na de wandeling gaan we uit eten. Als je mee wilt, meld je dan voor 15 november aan bij Janny.

Zaterdag 8 december
Rondwandeling vanuit Vledder, ca 23 km o.l.v. Wim.
Deze wandeling voert ons door een gebied dat tot voor kort een echte uithoek was en dat misschien nog wel is, maar juist daarom alleszins de moeite waard om te voet te doorkruisen.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

Zaterdag 22 december
Wandeling De Punt – Assen, ca 26 km o.l.v. Jan.
Tot aan Vries volgen we het Drenthepad, via Heidenheim, Taarlo, Kampsheide en Loon lopen we naar Assen.
Vertrek vanaf het busstation lijn 51 om 9.45 uur, uitstappen bij het busstation bij de veiling Eelde, waar Jan op ons wacht.

Zaterdag 12 januari
Rondwandeling Gieten, ca 23 km o.l.v. Wim.
De wandeling begint zoals gewoonlijk op de Brink in Gieten, alleen volgen we deze keer niet de oevers van de Oostermoersevaart of Hunze en komen we evenmin door lieflijke gehuchten met soms lange namen als Eexterveen, Gieterveen en Gasselterboerveenschemond (inderdaad een hele mond vol). Nee, dat alles laten we deze keer links liggen. Zien we onderweg dan nog wel iets zal de oplettende lezer zich afvragen, ach jawel hoor, ijs en weder dienende zien we het landschap in al zijn onverbiddelijke schoonheid, compleet met verre einders en wonderschone luchten. Zoals gezegd als het weer meewerkt, maar dat zal wel lukken, de vorige keer dat we hier wandelden sneeuwde het nagenoeg de hele dag.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 26 januari
Rondwandeling Wijnjewoude, ca 25 km o.l.v. Jan.
Vanuit Wijnjewoude lopen we door de Wijntjeterperschar en Heidehuizen in Westelijke richting naar Beetsterzwaag. Door de Lippenhuisterheide, de Hemrikkerscharren, Hemrik en Sparjebird wandelen we terug naar Wijnjewoude.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s van het station.