De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Juni t/m september 2007

Zaterdag 9 juni
Wandeling op zoek naar de roots van Abel Tasman, ca 27 km, o.l.v. Wim.
We volgen voor een flink deel de struunroute rond Grootegast (tot stand gekomen met dank aan Tea Snippe). Onderweg doen we zijn vermoedelijke geboorteplaats aan en staan we oog in oog met kuise Maria. Wellicht komen we er achter waarom hij nadat hij de zee opging nooit meer een voet in Lutjegast heeft gezet. We beginnen de wandeling in Zuidhorn bij het station.
Vertrek om 9.01 uur met de trein van perron 4a.

Zaterdag 23 juni
Rondwandeling met picknick Echten, ca 24 km o.l.v. Jan.
Deze wandeling voert ons over de Echtener, Heeser en Oldenhaver velden, gelegen in de uitgestrekte bossen ten Noorden van Echten. We bezoeken het oude dorp Echten en de Gijsselterkoelen.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 14 juli
Rondwandeling Diever, ca 26 km o.l.v. Jo.
Dwalen in een prachtig stukje van het Drents-Friese Wold. We gaan van Vossenmeer naar Meeuwenpoel, ploeteren op de Kale Duinen, cirkelen rond Grenspoel (de grens tussen Drenthe en Friesland) en zwerven langs de Vledder Aa.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 28 juli
Nachtwandeling Bakkeveen, ca 23 km o.l.v. Thea.
Wandelen langs prehistorische graven, holle wegen, landweren en schansen. Neem een stevig ontbijt mee en een beker. Voor koffie/thee wordt gezorgd.
Vertrek om 22.00 uur met auto’s vanaf het station.

Zaterdag 11 augustus
Rondwandeling Emmen, ca 24 km, o.l.v. Jan.
Vanaf het busstation lopen we over de es naar Noordbarge, waar nog de contouren van een eeuwen-oud brinkdorp zichtbaar zijn. We vervolgen onze wandeling en gaan door het Noordbargerbos richting Westenesch. Via het Valtherbos en de Emmerdennen lopen we vanaf het oosten Emmen weer in.
Vertrek om 9.47 uur vanaf het station met de Q-liner 300 richting Emmen.

Zaterdag 25 augustus
Rondwandeling door de polders van Muntendam, ca 23 km, o.l.v. Peter.
Vanaf het station in Zuidbroek lopen we een rondje door de polder Het Poeltje en het Adriaan Tripsbos. Dan naar het zuiden door het Borgerswold en via het Meedenerdiep terug naar Zuidbroek.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station. Peter wacht op de parkeerplaats bij het station in Zuidbroek.

 

Zaterdag 8 september
Rondwandeling Ommen, ca 25 km, o.l.v. Jo.
We wandelen over het landgoed Eerde, langs het Kasteel, over de Eerder Achterbroek en langs de Beneden-Regge, één van de mooiste riviertjes van Overijssel.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 15 september
Wandelweekend, nadere informatie volgt.

 

Zaterdag 22 september
Schoon rondje van Schoonloo naar Schoonoord v.v. , 26 km, o.l.v. Wim.
We parkeren de auto’s bij het Loomeer. Via de Tweelingen lopen we eerst in een lus naar Schoonloo. Na Schoonloo volgen we een deel van het Pieterpad. Even voor Schoonoord draaien we linksom en vervolgen we onze weg in noordelijke richting. Bij warm weer kunnen we ons vlak voor het einde van de wandeling opfrissen in een oude schapenwaspoel, zodat we fris weer in de auto’s stappen.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.