De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2006 t/m januari 2007

Zaterdag 14 oktober
Wandeling Vries – Assen, ca. 27 km  o.l.v. Jan.
Vanuit Vries wandelen we door een landelijke omgeving  naar Zeijen. Via het Zeyerveld,  Tonckensbosch en Pelinckbosch arriveren we te Witten. Nu is het landelijke voorbij, door Baggelhuizen en het Asserbosch bereiken we het centrum van Assen.
Vertrek om 9.46 uur met buslijn 51 vanaf het busstation naar Vries, halte gemeentehuis, waar Jan op ons wacht. Terug met de trein.

Zaterdag 28 oktober
Rondwandeling Gees, ca. 25 km o.l.v. Peter.

Deze wandeling gaat door zuidoost Drenthe. We komen in de buurt van de Mepperdennen, bij de hof van Axen en de Stobbenplas. Daarna over ‘t Witte Zand (houden zo). Ook lopen we over de heidegebieden De Palms en De Hoge Stoep.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 11 november
Rondwandeling vanuit Schoonloo, 22 km  o.l.v. Wim.
Over het rijkbeboste Schoonloërveld lopen we via de Elper Es en het Noorderveld weer terug naar Schoonloo. Dit klinkt nog niet echt opwindend, daarom enkele steekwoorden: witte beeldentuin, knollegruun, motharen en stroetma’s in altijd wisselende kleuren, blanke venen, witte venen en pikzwarte waters.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 25 november
Het echte Drenthe, ca. 20 km o.l.v. Tea.
Het gebied waar we vandaag wandelen is volgens een oud-collega ‘het echte Drenthe’. Wat hij daarmee bedoelde is mij niet helemaal duidelijk. Maar wat ik wel weet is dat het begin en eindpunt van onze wandeling Nieuw-Balinge is en dat we het Mantingerveld doorkruisen.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 9 december
Rondwandeling De acht van Amen, ca. 24 km o.l.v. Peter.
Dit is een wandelroute door bos en beemd. We starten in de buurt van Amen met een route die is aangelegd door de natuurclub van de stichting Hendrik van Boeijenoord. Daarna gaan we noordwaarts richting Ekehaar en Eldersloo, grotendeels langs het Amerdiep.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.
Na afloop van deze wandeling gaan we uit eten. Als je mee wilt meld je dan voor 1 december aan bij Janny.

Zaterdag 23 december
Rondwandeling Paterswolde, ca. 22 km o.l.v. Jan.
Op deze zaterdag voor kerst blijven we dicht bij huis en wandelen over de landgoederen rond Eelde en Paterwolde.
Vertrek om 9.34 uur vanaf busstation met lijn 52 naar Eelde, uitstappen bij halte De Braak te Paterswolde, waar Jan op ons wacht.

Zaterdag 13 januari
Knapzakroute Hoogersmilde, 17 km o.l.v. Tea.
Op 8 januari 2000 was dit mijn eerste tocht als veurloper. Nu zeven jaar later, zal het tevens mijn laatste wandeling als veurloper zijn. Toen stond bij de omschrijving dat we tijdens de wandeling werden begeleid door de radio- en TV-toren  in Hoogersmilde. Dat is nu dus wederom het geval. En als er in zeven jaar geen horeca is bijgekomen, doen we het ook ditmaal zonder.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.

 

Zaterdag 27 januari
Rondwandeling vanuit Buinen, 23 km o.l.v. Wim.
Wandeling over kalme schaapsweiden en woeste weermaden, afgewisseld door kwallanden, uilenbroek en hunebedden. Het Drouwenerzand nemen we ook nog even mee.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.