De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Mei t/m september 2006

Zaterdag 13 mei
Rondwandeling vanuit Pesse, ca. 26 km o.l.v. Wim.
We nemen de afslag Pesse/Eurdinge en parkeren ten zuiden van Anholt. Via de Pesser- en Gijsselterkoelen lopen we door de boswachterij Ruinen naar Echten. Op de terugweg komen we langs het Echtenerzand en de Hunnenkloosterberg.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

Zaterdag 27 mei
Wandelen tussen Yde en Vries, ca. 20 km o.l.v. Tea
Een deel van deze route voert ons langs het Noord-Willemskanaal. Een ander deel van de tocht gaat door een onverwacht kleinschalig landschap ten westen van Vries. Ook komen we langs de vind­plaats van het meisje van Yde.
Vertrek om 9.47 uur met bus 51 naar Assen. In Vries uitstappen bij halte gemeentehuis waar Tea ons opwacht. 

Zaterdag 10 juni
Vroege wandeling Lauwersmeergebied, ca. 22 km o.l.v. Peter.Mooie wandeling voor de vogelliefhebber, neem je kijker mee. De wandeling begint bij zonsopgang bij het strandpaviljoen. Daarna lopen we via het Ballastplaatbos en de vogelhut naar het Vlinder­balg­bos. Dan naar de kust en via het Marnebos terug. Er is geen koffie onderweg, wel aan het eind.
Vertrek om 4.00 uur met auto's vanaf het station. 

Zaterdag 24 juni
Rondwandeling bij Doldersum en Vledder met aansluitend een picknick, ca. 24 km o.l.v. Jan.Deze wandeling voert ons door de uitgestrekte bossen en heidevelden rond Doldersum en Vledder. Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station. Aanmelden voor 1 juni bij Janny.
Als wel wilt wandelen, maar niet wilt picknicken, zorg dan zelf voor vervoer terug.

Zaterdag 8 juli
Pieterburen-tocht, ca. 20 km o.l.v. Tea.Deze tocht voert ons door het uitgestrekte Noord-Groninger landschap. We lopen een flink stuk over de dijk, waar we uitzicht hebben over het Wad. Voor sommigen kan dit een barre tocht zijn, omdat we over hekken klimmen, de route voor een groot deel verhard is en we pas aan het eind een koffiestop hebben. Een route dus voor de echte doorzetters.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station. 

Pinksterweekend 3 t/m 5 juniTrekking in Duitsland, o.l.v. Jan. Zie bulletin voor uitgebreide informatie. Aanmelden voor 15 mei bij Janny.

Zaterdag 22 juli
Gasselte – Glimmen, ca. 35 km o.l.v. Peter.

Na de start in Gasselte lopen we via Gieten, langs het Zwanemeer en het landgoed Terborgh naar Anloo. Vandaar door de Strubben naar de Drentse Aa. Via Zuidlaren naar het Noordlaarderbos en via Appelbergen naar Glimmen.Vertrek om 9.01 met Qliner 300 naar Gieten, dan met lijn 28 naar Gasselte. Vanuit Glimmen gaan we met de bus terug naar Groningen. 

Zaterdag 12 augustus
Ploegwandeling, ca. 20 km o.l.v. Wini.De schilderijen zijn bekend, maar wat weten we van het landschap? De dorpen Wirdum, Loppersum, Zeerijp, 't Zandt en Eenum staan op het programma.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station. 

Zaterdag 26 augustus
Rondwandeling IJhorst, ca. 32 km o.l.v. Jan.Avereest in Overijssel is ditmaal het gebied waar we wandelen. We bezoeken de dorpjes Lutten-Oever, Pieperij, Oud-Avereest en IJhorst. We lopen door de boswachterij Staphorst weer terug naar IJhorst.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

Zaterdag 9 september
Wandelroute Weener (Duitsland), ca. 21 km o.l.v. Wim
We wandelen over graspaden en landweggetjes in een landelijke, rustige omgeving. We starten in het oude stadje Weener en komen via de plaatsen Papenburg en Stapelmoor terug bij het beginpunt. Een deel van de route voert langs de Ems en we passeren de Meyerwerf waar grote cruiseschepen gebouwd worden.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station. Vergeet je paspoort niet.

Wandelweekend 16 en 17 september
We wandelen door het Kroondomein. Zaterdag lopen we van Apeldoorn naar Elspeet en zondag van Elspeet naar Harderwijk. We lopen ca. 20 km per dag. Overnachting op een camping.Aanmelden voor 1 augustus bij Janny.   

Zaterdag 23 september
Aekinga-wandeling, ca. 22 km o.l.v. Tea.Het begin- en eindpunt van deze wandeling is het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold. Al lopende komen we langs het Aekingermeer, over het Aekingerzand en de Aekingaweg en door Aekinga. Dit alles ligt vlakbij Appelscha.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.