De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Februari t/m mei 2006

Zaterdag 11 februari
Rondwandeling Marum Kornhorn, ca. 28 km o.l.v. Jan.
Deze wandeling is een samenvoeging van het Witte Nonnenpad en het Leed Aanzeggerspad, beide uitgegeven door de Stichting Oude Groninger Kerken. Vanaf het oude Romaanse kerkje van Marum lopen we naar Jilt Dijksheide. Via Noordwijk, de Snipperij, Trimunt en De Haar komen we weer in Marum.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

 

Zaterdag 25 februari
Rondwandeling bij Morige, 26,2 km o.l.v. Peter.
We lopen via Lutjeloo en Zandstroom naar de Hoorndermeden. Vandaar gaat het via De Ossenmarkt en De Bangmaker naar het zuidelijkste punt bij het Veldkampsveld. Vandaar gaan we met een grote boog door een waterrijk gebied terug naar Morige.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s. De route volgen via de A7 naar de afslag Sappemeer. Onderaan de weg even stoppen, waar Peter de leiding overneemt.

 

Zaterdag 11 maart
Het Hijkerveld en omstreken, ca. 22 km o.l.v. Tea.
Het Hijkerveld is een natuurgebied van Het Drentse Landschap. Ondanks het feit dat het gebied deels is afgesloten voor mensen - behalve voor een eenzame mountainbiker die een wandelroute probeert uit te zetten - kunnen we toch door het weidse heidelandschap dwalen. We maken een uitstapje naar de bijzondere vogelkijkhut bij Oranje en eindigen de wandeling via het open landschap ten zuidwesten van Hijken.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

 

Zaterdag 25 maart
Rondwandeling vanuit Eext, 25 km o.l.v. Wim.
We lopen over Gietener- en Gasselterveld en passeren onderweg veentjes, sekmeren en andersoortige nattigheid. Wie bekend is in het terrein weet dat ons halverwege de wandeling als hoogtepunt de altijd weer lastige beklimming van de Vrakselbergjes wacht. Enige conditie en een goed humeur zijn dan ook een vereiste bij deze wandeling.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

 

Zaterdag 8 april
Wandeling bij Laaghalen, 26,33 km o.l.v. Peter.
We beginnen met een stevige tocht door het Heuvinger Zand, genieten van het prachtige uitzicht bij De Wijde Blik en gaan naar het Schattenbergveen door de bossen van Hooghalen. Via het Hingstenveen en Het Paradijs gaan we terug naar Laaghalen.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

 

Zaterdag 22 april
Rondwandeling Witteveen Mantingerzand, ca. 27 km o.l.v. Jan
Het Mantingerzand met zijn vele jeneverbessen is één van de hoogtepunten van deze wandeling, maar ook het Mepperveld en de Mepperdennen zijn prachtig. Via het Achterste Veld lopen we terug naar Witteveen.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.

 

Zaterdag 13 mei
Wandelen tussen Yde en Vries, ca. 20 km o.l.v. Tea
Een deel van deze route voert ons langs het Noord-Willemskanaal. Een ander deel van de tocht gaat door een onverwacht kleinschalig landschap ten westen van Vries. Ook komen we langs de vindplaats van het meisje van Yde.
Vertrek om 9.47 uur met bus 51 naar Assen. In Vries uitstappen bij halte gemeentehuis waar Tea ons opwacht.

 

Zaterdag 27 mei
Rondwandeling vanuit Pesse, 26 km o.l.v. Wim.
We nemen de afslag Pesse/Eurdinge en parkeren ten zuiden van Anholt. Via de Pesser- en Gijsselterkoelen lopen we door de boswachterij Ruinen naar Echten. Op de terugweg komen we langs het Echtenerzand en de Hunnenkloosterberg.
Vertrek om 9.30 uur vanaf het station met auto’s.