De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Juni t/m september 2005

Zaterdag 11 juni
Rondwandeling Haren – Zuidlaren ca. 25 km, o.l.v. Wouter.

De wandeling begint bij Sassenhein. We lopen door het Noordlaarderbos naar de Vijftig Bunder, met als rustpunt camping De Bult. Vervolgens via de Appelbergen naar de Koelandsdrift en via Felland en de Scharlakenlaan terug naar Sassenhein.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station. 

Zaterdag  25 juni
Rondwandeling met picknick Orvelte e.o. ca. 26 km o.l.v. Jan.
We parkeren de auto’s iets ten zuiden van Orvelte en lopen door de Marsen,  Krosbulten en het Zweeloërveld naar Schoonoord. Vandaar gaan we over het Ellertsveld, de Meeuwenplassen en het Orvelterzand terug naar Orvelte.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Zaterdag  9 juli
Dwingeloo – Dwingeloo, 36 km o.l.v. Peter.
We lopen langs het nationaal park de Dwingeloosche Heide naar Ansen en via de Anser Hooi en Weidevelden en het landgoed Rheebruggen naar Uffelte en Havelte. Via de Havelterberg en het Nivonhuis gaan we de heide op. Het laatste stuk lopen we door het Brandveen, over de Wittelterbrug en door de Broeklanden terug naar Dwingeloo.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Zaterdag 23 juli
Lopen langs De Linde,  ca. 28 km o.lv. Tea.
Het Friese riviertje De Linde is op deze wandeling onze leidraad. De Linde is zo’n 120.000 jaar geleden ontstaan als gletsjer-riviertje. Van die oude oorsprong is nu weinig terug te zien. We lopen dan ook voor een deel door een nieuw natuurgebied van het Fryske Gea. Wolvega fungeert als begin en eindpunt van onze tocht.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Zaterdag 13 augustusRondje Sappemeer, 22 km o.l.v. Peter.
Een wandeling door de prachtige tuin van Woelwijck en het Tripscompagniesterbos. Via Veendam en de oude Tolweg naar de Heemtuin in Muntendam. Daarna door de akkers naar Zuidbroek en via het Winschoterdiep terug naar Sappemeer.
Vertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Zaterdag 27 augustus
Kropswolde – Delfzijl, ca. 28 km o.l.v. Jan.
Vanaf station Kropswolde lopen we naar Kolham, hier gaan we de Scharmer Oostpolder in. We komen na een paar kilometer in het natuurgebied Woudbloem. Via Schaaphok, het Schildmeer en Appingedam wandelen we naar het huis van Laura en Jan de Reus waar we soep gaan eten.
Vertrek om 9.20 uur met de trein vanaf perron 1B naar station Kropswolde (NoordNed lijn naar Nieuwe Schans).

 

Zaterdag 10 september
Tocht door de Ter Apelerbossen, ca. 20 km o.l.v. Tea.
Mijn schoonmoeder vindt de Ter Apelerbossen prachtig. Maar toen Gerard en ik een aantal jaren geleden deze bossen wilden verkennen vonden wij het nogal een afknapper. We stonden meer buiten dan in het bos. Ondanks deze ervaring is het mij toch gelukt een mooie tocht door de Ter Apelerbossen uit te zettenVertrek om 9.30 uur met auto's vanaf het station.

 

Weekend 17 en 18 september
Twee dagen wandelen over het Vechtdalpad tussen Dalfsen en Mariënberg. Aanmelden voor 1 september bij Janny.

 

Zaterdag 24 september
Rondwandeling Sleenerzand – Wezup, ca. 26 km. o.l.v. Wim
We starten bij manege Rijmaaran. Een groot deel van de wandeling voert ons over het Sleenerzand, een prachtig bos- en heidelandschap met karakteristieke jeneverbessen. We komen langs het Galgenbergje en lopen door celtic fields, een patroon van oeroude akkertjes. Daarna door een open landschap naar het boerendorpje Wezup. Na de koffie wandelen we via de bossen van Schoonoord terug naar de manege.
Vertrek om 9.30 uur met auto’s vanaf het station.