De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Februari t/m mei 2009

Zaterdag 14 februari
Rondwandeling Elp, ca. 22 km o.l.v. Jo.
Op Valantijnsdag wandelen we naar Orvelte, het mooiste dorp van Nederland. Daarna zwerven we door prachtige open gebieden in de Boswachterij Schoonloo: het Orvelterzand, de Meeuwenplassen, de Tweelingen en het Zwartewater.

De dames krijgen op deze dag namens de inmiddels bejaarde Valentijn rode rozen*.
*Rode rozen zijn witte die blozen. 

 

Zaterdag 28 februari
Rondwandeling Rolde, ca. 24 km, o.l.v. Peter.
We starten in Rolde voor een wandeling door het Ruige Veld en het Tumulibosch. Via Balloo gaan we naar de Ballooër Esch. Over de Huttenweg naar Kampsheide en via Deurze terug naar Rolde.

 

Zaterdag 14 maart
Rondwandeling Rottevalle, ca. 22 km o.l.v. Jan.
Een wandeling door het vlakke en open landschap ten noorden van Rottevalle, de enige plaats onderweg is Oostermeer. Ook lopen we langs de oevers van De Leijen en het Bergumermeer.

 

Zaterdag 28 maart

Rondwandeling Zeijen, ca. 25  km o.l.v. Jo.

Zwerven in het Norger Esdorpenlandschap. Van Zeijen naar Norg en terug.

Een interessante en afwisselende wandeling door een gevarieerd eslandschap, langs beekdalen en door een fraai heide- en bosgebied. We neuzen ook nog even in de dorpen Peest en Norg met hun karakteristieke boerderijen.

 

Zaterdag 11 april
Wandeling Hoogeveen - Beilen, ca. 27 km o.l.v. Jan.
Deze zaterdag zijn de Boerenveensche Plassen, 4 km ten noorden van Hoogeveen ons eerste doel. Dit natuurgebied ligt pal naast de spoorlijn, we zijn er met de trein al vaak langs gekomen. Via Wijster, de natuurgebieden de Vossenberg en het Holterzand bereiken we Beilen.

 

Zaterdag 25 april

Rondwandeling Sellingen, ca. 24 km o.l.v. Peter.
We wandelen vandaag door het gebied van de Westerwoldse A, die voor een groot deel in oude staat hersteld is. We starten met het zonnegloren en lopen via de Sellinger bossen naar Sellingerbeetse. Over de Hoge Esch naar Ter Borg en door de Poststruiken naar de Slangenborg. Daarna terug naar Sellingen.

 

Zaterdag 16 mei.
Jubileumwandeling

 

Zaterdag 30 mei
Rondwandeling Halfweg (Staphorst), ca. 25 km, o.l.v. Jo.
Kuieren in het grensgebied van Drenthe en Overijssel met het Landgoed Dickninge, de steggeltjes langs de Reest, de kuierroute IJhorst, de Witte Bergen, het Cartsenbos en in de Boswachterij Staphorst: het Bezinningspad en ingetogen vennetjes met woeste namen als Zoere Grachten, Zwarte Venen en Zwarte Dennen.