De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Juni t/m september 2009

Zaterdag 13 juni
Rondwandefling Noordwolde (Fr), ca. 25 km o.l.v. Jan.
Het gebied waar de wandeling doorheen voert ligt op de grens van Friesland en Drenthe. De wandeling gaat over verharde en onverharde paden door o.m. het dorp Boyl en het gehucht Zandhuizen.


Zaterdag 27 juni
Vlieland, o.l.v. Peter. Zie www.boetenbaintjes.nl voor meer informatie.

Zaterdag 11 juli
Rondwandeling Orvelte, ca. 26 km o.l.v. Jan.
We parkeren de auto’s iets ten zuiden van Orvelte en lopen door de Marsen, Krosbulten en het Zweeloërveld naar Schoonoord. Vandaar gaan we over het Ellertsveld, de Meeuwenplassen en het Orvelterzand terug naar Orvelte. 

Zaterdag 25 juli
Rondwandeling Nieuweschans, ca. 24  km o.l.v. Jo.Banjeren over de vette klei in de nu goudgeel gekleurde graanrepubliek en genieten van het overweldigende uitzicht op de Dollard bij Nieuwe Statenzijl. Wij struinen buitendijks over het Marcilleuspad naar de Kiekkaaste en gaan langs de Westerwoldse Aa terug naar Nieuweschans. 

Nij Stoatenziel, veur wel de rust en roemte wil
Doar stait ’t tij en sums de tied nog even stil.
En bie leeg wotter spaigelt Dollerd zich in ’t sliek,
Nij Stoatenziel, daar wil ik strunen achter diek, oh joa,
Nij Stoatenziel, daar wil ik strunen achter diek. 

Ede Staal op de cd “As vaaier woorden”

Zaterdag 8 augustus
Rondwandeling vanuit Buinen, ca. 23 km o.l.v. Wim.
We lopen door een van de fraaiste esdorpen-landschappen van Drenthe. Dat komt vooral door de hoogteverschillen die de onderdelen van het esdorpen-landschap zo prachtig zichtbaar maken: de hoge Noorderesch, de uitgestrekte Zuideresch, de groenlanden langs het Voorste en het Achterste Diep en de veldgronden van het voormalige Buinerveld.

Zaterdag 22 augustus
Rondje Een, ca. 28 km o.l.v. Peter.
Een wandeling over het Noordsche Veld en de Langeloërduinen langs de Molenduinen naar Westervelde. daarna via de Slokkert en het Spaanse Kerkhof terug
.  

Zaterdag 12 september
Jubileumwandeling Zuidlaardermeer o.l.v. Jan.
We wandelen in de omgeving van het Zuidlaardermeer. Van 14.00 - 16.00 uur maken we een boottocht over het meer met schipper Willem Zevenberg van het Groninger Landschap en gids Pia Folkers. Na de boottocht wandelen we terug naar de auto’s.

Zaterdag 19 september
Wandelweekend. Nadere informatie volgt.

Zaterdag 26 september
Rondwandeling Ommen, ca 24 km o.l.v. Jo.
Kuieren over de Besthmenerberg, de landelijke Archemer Es, de heide- en bosrijke Lemelerberg, de Archemerberg en langs de Regge terug naar Ommen.