De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2009 t/m januari 2010

Zaterdag 10 oktober
Rondwandeling Beilen, ca 27 km o.l.v. Jan.
We volgen deze dag één van de mooiste delen van het Drenthepad. We lopen over het Laaghaler-, Noorder- en Hijkerveld naar het Zuid Hijkerveld en via Hooghalen en het Heuvingerzand wandelen we terug naar Beilen.

Zaterdag 24 oktober
Rondwandeling Exloo, ca 24 km o.l.v. Jo.
Zwerven door de boswachterijen Exloo en Odoorn en genieten van de beslotenheid van de naald- en loofbossen, de openheid van de heidevelden, de stuifzanden en de essen. Misschien hebben we een ontmoeting met een schaapskudde en de liefhebbers kunnen de hoge brandtoren beklimmen. Het einde van de wandeling is de schitterende met eiken en linden gestoffeerde dorpsrand van Exloo.  

Zaterdag 14 november
Over het Gietener- en Gasselterveld, ca. 25 km o.l.v. Wim.
Een echte beek-, bos- en veldwandeling. Langs het Anderse diepje zien we grillige, meer dan 150 jaar oude eiken. In het bos trekken de toekomstbomen onze aandacht, met daar omheen bomen met een schampplek.  

Zaterdag 28 november
Rondwandeling Zeijerveen (Assen), ca 23 km o.l.v. Jo.
Een wandeling over het Zeijerveen, door het Tonckensbos, langs en door het Fochteloërveen naar het Esmeer, langs de Norger Petgaten, over het Peesterveen en door het Arboretum. We eindigen in de Heeren van Zeijen, waar we behaaglijk onze benen kunnen strekken.  

Zaterdag 12 december
Exloo, Eppiesberg, ca. 24 km o.l.v. Peter.
Een wandeling langs 5000 jaar Drentse geschiedenis. We zullen veel merken van de verschillen in hoogte tussen de Hondsrug en het Hunzedal. Zandruggen, pingoruïnes en stuifzand vormen het hoogtepunt, maar ook akkers, bosranden en heide zorgen voor een mooie wandeling.

Zaterdag 26 december
Rondwandeling Anloo, ca 24 km o.l.v. Jan.
Uitwaaien op 2e kerstdag over de essen en door de bossen rondom Anloo. Onderweg passeren we grafheuvels en een hunebed en lopen we door het pinetum, een park met een bijzondere collectie coniferen. We komen door Eext, Annen en Schipborg.

Zaterdag 9 januari
Rondwandeling vanuit Hooghalen, ca. 23 km o.l.v. Wim.
We starten in Hooghalen bij het Herinneringscentrum 40-45. De wandeling voert ons over het Groote Zand in Noordelijke richting, naar Ekehaar. Bij Amen lopen we de Vier van Amen, dit is de mooiste helft van de Acht van Amen en gaan we verder naar het Westenveld, langs de Klaassteen en weer terug naar de boswachterij Hooghalen. Via het Hingsteveen komen we weer bij de auto’s.

Zaterdag 23 januari
Appelscha, ca. 24 km o.l.v. Peter.
Een wandeling door het uitgestrekte stiltegebied van de boswachterij Appelscha. We lopen over het Aekingerzand of Kale Duinen, een stuifzandgebied met ruigtes en zandverstuivingen en langs het Aekingermeer, de Ganzenpoel en door het Grote Veen.