De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Februari t/m mei 2010

Zaterdag 13 februari
Rondwandeling Lemferdinge (Paterswolde), ca 23 km o.l.v. Jo
Wandelen door de polders in het stroomgebied van de Drentsche Aa en de Oude Aa tussen Paterswolde en Haren. We dwalen door de bossen, lanen en tuinen van de landgoederen Vennebroek, De Braak, Lemferdinge, Huis De Duinen, Vosbergen, Oosterbroek en Huis te Glimmen.
De wandeling begint op de parkeerplaats tegenover het landgoed Lemferdinge. De wandeling eindigt met een verjaardagsborrel van Jo op het landgoed Lemferdinge.

Zaterdag 27 februari
Rondwandeling aan de westkant van Norg, ca 24 km, o.l.v. Peter
We starten bij de Norgerberg, lopen door het Schillenveen en het Westerveen en dwalen door het Tonckensbos. We proeven van het Bitter of het Zoet. Via het Spaanse kerkhof en de Molenduinen gaan we terug.

Zaterdag 13 maart
Wandeling van Hoogeveen naar Beilen, 26 km o.l.v. Jan
Vanaf treinstation Hoogeveen lopen we in noordelijke richting het Spaarbankbosch in. Net voor Pesse gaan we linksaf onder de A28 door naar Eursinge. Over de Kraloërheide lopen we verder naar Spier. Via de Moraine en het Ter Horsterzand bereiken we Beilen.

Zaterdag 27 maart
Rondwandeling vanuit Grolloo, 26 km o.l.v. Wim
We lopen over de Zuideres, het Grolloërveld en via De Warme Bossen naar Schoonloo. Na een omtrekkende beweging over het Schoonloërveld en het Elper Noorderveld lopen we terug naar Grolloo.

Zaterdag 10 april
Wandeling Noordlaren, ca 24 km o.l.v. Jan
Deze wandeling voert ons over de Hondsrug en langs de Drentsche Aa door het grensgebied van Groningen en Drenthe. We lopen door Zuidlaren, Schipborg, Zeegse en Tynaarlo.
Aansluitend eten we in De Lanteern te Noordlaren.

Zaterdag 24 april
Rondwandeling Vledder, 25 km o.l.v. Peter
Vanuit Vledder lopen via de Wapsermade en het mooie Wapserzand. Daarna doorkruisen we het Doldersumseveld. Via het Drents/Friese woud lopen we het Turfpad en het Hoppad.

Zaterdag 8 mei
Wandeling Hunzedal, ca 26 km o.l.v. Wim
De wandeling start in Breeland en voert ons langs onlanden, oude venen en zwetten, Duunsche landen, Paardebroeken, zwarte sloten, kettersloten en het Anner moeras. Oude namen, nieuwe natuur.

Vrijdag 14 t/m zondag 16 mei
Rugzaktocht in Duitsland. Aanmelden vóór 1 mei bij Janny. Nadere informatie via e-mail.  

Zaterdag 22 mei
Wandeling Bourtange - Smeerling, ca 24 km o.l.v. Jo
Zwerven door het voormalige Bourtangermoeras, slenteren door de vesting Bourtange, dwalen langs het Bourtangerkanaal en door het beekdal van de Ruiten Aa naar Smeerlings Theehuys.