Zatefrdag 12 juni
Rondwandeling Leek, ca 28 km o.l.v. Jo
Zwerven door de Onlanden tussen het beekdal van het Peizerdiep en het Leekstermeer. Een kennismaking met de herinrichting van het landschap waardoor de mens de natuur terugbrengt naar haar oorsprong. In dit gedeelte van het Drentse wetland ontdekken we de buurtschappen Leutingewolde, Foxwolde, Roderwolde en Sandebuur, die op een zandrug liggen.

Zaterdag 26 juni
Wandeling op Borkum, ca. 26 km o.l.v. Margreet
We gaan met de boot van de Eemshaven naar het Duitse eiland Borkum. Door de Woldedünen en Süddünen lopen we via de promenade naar het strand. Vervolgens meer duinen, een restaurant met Gutbürgerliche Küche, het Ostland, een uitzichtspunt en nog meer duinen. De wandeling eindigt in Borkum dorp op één van de terrassen. Daarna gaan we weer met het treintje terug naar de boot.

Zaterdag 10 juli
Hoornsterzwaag – Appelscha, ca. 28 km o.l.v. Jan
Het eerste deel van de wandeling voert ons over het Ooststellingwerf. We steken de Tjonger over naar het Diakonieveen en via Nijeberkoop, Tronde en Tronderhaar lopen we het Aekingerzand op. Nu nog een uurtje wandelen naar Appelscha.

Zaterdag 24 juli
Dijkwandeling Roodeschool – Uithuizen, ca. 30 km o.l.v. Wim
We nemen de trein naar Roodeschool. Hier zoeken we snel de zee op, maar niet nadat we enkele fraaie windmolens hebben bewonderd. Na een kort rondje langs de haven en nog eens enkele windmolens vervolgen we onze weg langs de Waddenzee. Wanneer we de zee en de molens zat zijn, zetten we koers richting zuiden. Zelf koffie of thee meenemen, alleen aan het eind is in Uithuizen horeca.

Zaterdag 14 augustus
Rondwandeling Ommen, ca. 25 km o.l.v. Jo
Dwalen langs het mooiste riviertje van Overijssel, de Beneden Regge en over de Lemeler- en Archemerberg. Een landschap ‘Waar het water tussen de heuvels kruipt’.

Zaterdag 28 augustus
Rondwandeling vanuit Gieten, ca. 28 km o.l.v. Wim
De Hondsrug op z’n mooist, direct al als we Gieten achter ons laten ontvouwt het Hunzedal zich in al haar schoonheid. In Gieterveen bezoeken we de fraai gerestaureerde molen, waar vandaag speciaal voor ons (en ook een beetje omdat het Drentse molendag  is) broodjes worden gebakken. De wandeling voert ons langs Oostermoerse vaart, langs stuwen en ravijnen.

Zaterdag 11 september
Rondwandeling Muntendam - picknick/eten – vleermuizenexcursie, o.l.v. Peter
We maken een korte wandeling in de omgeving van Muntendam, start 13.30 uur vanaf Hoeve de Munte in Muntendam. Na de wandeling gaan we, afhankelijk van het weer,  picknicken of ergens eten. Daarna krijgen we om 20.15 uur een vleermuizenexcursie. Jan van Muijlwijk van de vleermuizengroep Veendam zal ons de verschillende soorten uitleggen. Einde ongeveer 22.00 uur.

18 en 19 september wandelweekend
Zaterdag lopen we het Zuiderzeepad van Leuvenum naar Nunspeet. De route voert langs de Leuvenumse Beek, door een prachtig beukenbos, langs watervalletjes en door vochtige graslanden. Zondag maken we een rondwandeling in de omgeving van Nunspeet. We lopen langs de Zandenplas, door het Zandenbos en het Margaretha Bos. We kamperen in tentjes op camping De Witte Wieven. Daarnaast is er beperkt plaats in twee trekkershutten.

Zaterdag 25 september
Hoogeveen – Zweeloo, ca. 30 km o.l.v. Jan
Vandaag staan er een paar van de mooiste natuurgebieden in centraal Drenthe op het programma. Langs het Oude Diep lopen we naar de Krembong, het Mantingerveld, Mepperveld en Mepperdennen naar Zweeloo.