De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2010 t/m januari 2011

Zaterdag 9 oktober
Zwarte gatwandeling vanuit Exloo, ca. 27 km o.l.v. Wim
Vanuit Exloo lopen we eerst richting Molenveld en daarna naar Ees, waar de koffie op ons wacht. Vanuit Ees steken we de bossen door richting Uilenbroeken. Daar bevindt zich aan de oevers van het Oude Diep de Lofar telescoop. We maken een omtrekkende beweging rond de zogenaamde superterp (is wat overdreven) en hopen zo te ontdekken waarom Bea hier in juni acte de présence moest geven.

 

Zaterdag 23 oktober
Rondje Benderse heide, ca. 23 km o.l.v. Peter
We lopen in Midden-Drenthe door de bossen van Dwingeloo en over de heide bij Witteveen. Door naar de Anser Dennen (koffie) en de Hoornsche Plas. Daarna over de Kraloër Heide en het Westerveen terug naar het beginpunt.

 

Zaterdag 13 november
Rondwandeling Bakkeveen, ca. 24 km o.l.v. Jo
Swalken over de heide van Allardsoog, door de Bakkeveenster duinen met de Pupedobbe, de bossen van De Slotplaats, ’t Oude Bosch met de Freulevijver, het Venebos en langs het Koningdiep.

 

Zaterdag 27 november
Rondwandeling Slenerzand, ca. 25 km o.l.v. Wim
We starten bij manege Rijmaaran. De wandeling voert ons over het Slenerzand, een bos- en heidelandschap met karakteristieke jeneverbessen. We lopen door de Celtic fields en langs een niet meer in gebruik zijnde hangplek, het Galgenbergje. Uiteindelijk belanden we in Wezep, bij de beroemde kroeg Perkaan, die vroeger voor sommigen ook een hangplek was, maar dan anders. Na de koffie lopen we via de Schoonoordse bossen terug naar Rijmaaran.

 

Zaterdag 11 december
Rolde – Schoonloo, ca. 23 km o.l.v. Peter
We lopen een deel van het vernieuwde Pieterpad door de Westlanden en langs het Andersche Diep. Daarna maken we een uitstapje naar de Gasselter dennen en het Dobbendal. Via de Vrakselbergjes komen we weer op het Pieterpad. Door het Meindersveen lopen we naar Schoonloo.

 

Zondag 26 december
Kerstwandeling Eelde – Paterswolde, ca. 22 km o.l.v. Jan
Door de Peizer- en Eeldermaden, de Oosterbroek en Polderlappenvoort, maken we een rondje om Eelde-Paterswolde.

 

Zaterdag 8 januari
Rondwandeling Donderen, ca. 23 km o.l.v. Jo
Een verkenning van een stukje Noord-Drenthe. Dwalen over de essen van Donderen en Bunne, langs restanten van de grote heidevelden rond beide dorpen, door de beekdalen van de Grote Masloot en de Eekhoornsche Loop en over één van de Drentse toplocaties uit de prehistorie, het Noordsche Veld. 

 

Zaterdag 22 januari
Wandeling Roden – Vries, ca. 25 km o.l.v. Jan
Vanuit Roden wandelen we door het Mensingebosch naar Alteveer. Vervolgens langs het Oostervoortsche diep en door de Langelooërduinen naar Norg. Daarna nog een prachtig stuk over het Noordsche Veld naar Vries.