De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Februari t/m mei 2012

Zaterdag 11 februari
Rondwandeling Eelde – Yde, ca. 24 km o.l.v. Jan.
Wandeling door het prachtige buitengebied van Eelde-Paterswolde en Yde de Punt.
We verzamelen bij de bushalte Vennestraat, Parkeerplaats Jan Pelleboerplein, waar Jan op ons wacht. Na de wandeling is er gelegenheid om bij Jan onder het genot van een drankje nog wat na te genieten.

Zaterdag 25 februari
Rondwandeling Laaghalen, ca. 26 km o.l.v. Peter.
Vanuit Hooghalen lopen we naar natuurreservaat Het Hijkerveld. Via het Oranjekanaal en het zuidelijk deel van het reservaat gaan we naar het Heuvingerzand. Dan via het Groote Zand terug naar Hooghalen.

Zaterdag 10 maart
Rondwandeling De Stripe, Wijnjewoude, ca. 25 km o.l.v. Jo.
Swalken tussen De Stripe en Allardsoog. Over de Zwarte Singel, door de Bakkeveensterduinen, het natuurreservaat Allardsoog en langs de Duurswouderheide.

Zaterdag 24 maart
Rondwandeling Midwolde – Letterbert – Oostwold, ca. 23 km o.l.v. Jan.
Het lage land ten noorden van het Leekstermeer is een uitstekend wandelgebied. We verkennen een onlangs ontstaan natuurgebied ten westen van Oostwold. De polder Vredewold, maar ook de Letterberterpetten zijn zeer de moeite waard.

Zaterdag 14 april
Rondwandeling Groningen, ca. 25 km o.l.v. Margreet Dost.
Een wandeling door de zuidelijke ommelanden, of wel de groene longen van Groningen. De wandeling begint en eindigt in de stad Groningen.

Zaterdag 28 april
Wandeling langs de Hunze, ca. 28 km o.l.v. Wim.
We wandelen ter hoogte van Gieterveen en Torenveen langs de sinds kort weer kronkelende Hunze. In de zomer van 2010 is gestart met het herstellen van dit gedeelte van de Hunze. Bij Gasselternijveen verlaten we het Hunzedal en lopen we via Gasselte terug.

Zaterdag 12 mei
Rondwandeling Spanga, ten zuidwesten van Wolvega, ca. 24 km o.l.v. Jo.
Tussen de riviertjes Tjonger en Linde liggen de ongerepte natuurgebieden Rottige Meenthe en Brandemeer. Een gebied met petgaten, legakkers, bloemrijke graslanden, trilvenen, veenmosrietlanden en ….. een enkele bezoeker. We dwalen door dit schitterende gebied dat je stil maakt.

Zaterdag 26 mei
Rondwandeling Berkenheuvel bij Diever, ca. 27 km o.l.v. Peter
Over de Allemansveldweg naar het Vossenveen en Snoekveen. Na de koffie langs het openluchttheater van Diever naar de Bokkenleegte en het hertenkamp.