De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Juni t/m september 2012

Zaterdag 9 juni
Rondwandeling Rhede, ca. 24 km o.l.v. Peter
We wandelen langs de Duitse grens naar het zuiden. Via Veelerveen en het Veelerveld naar Wessinghuizen. Door het stroomdal van de Westerwoldse Aa gaan we naar Wedde en Wedderbergen. Tenslotte via de Gaast en de Bovenstreek naar het eindpunt.

Zaterdag 23 juni
Rondwandeling Sleenerzand met na afloop een picknick, ca. 24 km o.l.v. Jan
Deze wandeling voert ons door oude dorpen, heidevelden, langs hunebedden en over zandverstuivingen.

Zaterdag 14 juli
Rondwandeling Nieuweschans, ca. 25 km o.l.v. Jo
Een verkenning van het Reiderland tussen Nieuweschans, Booneschans, de vesting Oudeschans en Bellingwolde. Een grenswandeling.

Zaterdag 28 juli
Rondwandeling Elim – Nieuwlande, 26 km o.l.v. Jan
Deze regio ten zuidoosten van Hoogeveen is een nogal onbekend gebied voor de Boetenbaintjes, hoog tijd om hier eens te wandelen.

Zaterdag 11 augustus
Rondje Aalden, ca. 25 km o.l.v. Peter
Door het oude Drentse land met saksische boerderijen, graslanden met houtwallen en eeuwenoude akkers. We komen o.a. over het landgoed Havezathe De Klencke en door het beekdal de Kersthorsten met z´n vele houtwallen. We komen door Meppen, Gees, Oosterhesselen en Benneveld.

Zaterdag 25 augustus
Rondwandeling vanuit Ditzum, o.l.v. Wim. We gaan met een pontje de Ems over en lopen vervolgens naar Uphusen voor een bakkie koffie 'mit oder ohne', en dan bedoelen we natuurlijk Torte. Na de pauze gaan we verder richting Emden en na een korte stadswandeling gaan we verder richting Petkum. Terug in Ditzum gaan we uit eten. Wil je alleen wandelen, dan moet je zelf zorgen voor vervoer terug naar Groningen.

Zaterdag 8 september
Rondwandeling Termunterzijl, ca. 22 km o.l.v. Jo
Een wandeling over zeedijk en maaipaden op de grens van Eems en Dollard. We dwalen langs de gemalen Cremer (1930) en Rozema, De Punt van Reide, door de polders Breebaart en Johannes Kerkhoven, door Woldendorp en langs het riviertje de Oude Ae (de Munte).

15 en 16 september wandelweekend

Zaterdag 22 september
B(l)oeiende heidewandeling vanuit Gasselte, ca. 25 km o.l.v. Wim
Vanaf de Oude Hof lopen we in een zigzaggende beweging door het schone Drentse land. Geen pingoruines, celtic fields deze keer, vandaag gaan we onderwets genieten van het beste wat Drente ons te bieden heeft, bloeiende hei.