De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

Wandelingen

Oktober 2012 t/m januari 2013

Zaterdag 13 oktober
Rondwandeling Witteveen, ca. 29 km o.l.v. Jan.
Even ten zuiden van Westerbork ligt Witteveen, een dorp dat onlangs zijn 80-jarig bestaan vierde en dat ontstaan is rond 1924 als werkverschaffingsproject tijdens de laatste verveningen. We wandelen over het Mantingerveld naar Nieuw Balinge via de boswachterij Gees, met als hoogtepunt de uitgestrekte heide van de Hoge Stoep. Daarna lopen we terug naar Witteveen.

Zaterdag 27 oktober
Wandeling bij Laaghalen, ca. 25 km o.l.v. Peter.
We beginnen met een stevige tocht door het Heuvinger Zand en genieten van het prachtige uitzicht bij de Wijde Blik. Door de bossen van Hooghalen gaan we naar het Schattenbergveen. Via het Hingstenveen en het Paradijs lopen we terug naar Laaghalen.

Zaterdag 10 november
Dagje uit naar Ameland, ca. 23 km o.l.v. gastveurloper Margreet.
Vandaag verkennen we een deel van het waddeneiland Ameland. "Een dagje Ameland geeft het gevoel van vakantie" belooft de VVV ons. Strand, duinen, bos, dijken, mooie dorpen, het is er allemaal. Ook een mooie strandtent met koffie en huisgemaakt appelgebak. Wie weet sluiten we de dag af met een Nobeltje, Amelands eigen drankje.

Zaterdag 24 november
Rondwandeling Haulerwijk, ca. 26 km o.l.v. Jan.
Deze wandeling voert ons door het prachtige Ooststellingwerf. We lopen over het Haulerveld en het Blauwe Bos naar de Duurswouderheide.

Zaterdag 8 december
De Fryske Wâlden, ca 23 km. o.l.v gastveurloper Thea.
Typerend in de Wâlden zijn de begroeide houtwallen en de elzensingels. Een landschap met smalle, besloten weilandjes. Omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. We lopen vanuit De Pein, langs de Leijen richting Eastermar. Via wat omzwervingen gaan we via de Mûntsegroppe naar De Rottefalle en vandaar terug naar Opeinde.

Zaterdag 22 december
Rondje Westervelde, ca. 25 km o.l.v. Peter.
Vandaag wandelen we in de omgeving van Norg. Een afwisselende omgeving met bos, heidevelden en veentjes. We starten ten oosten van Norg en lopen door de Oosterduinen naar het Schillenveen. Vandaar naar de Molenduinen, het Hulzebos en het Tonckensbos. Via het Westerveen en het Noordseveld gaan we terug naar het vertrekpunt.

Zaterdag 12 januari
Rondwandeling over Gasselter-  en Gietenerveld, ca. 21 km o.l.v. Wim.
We beginnen midden in het bos van het Gietenerveld en zoeken van daaruit de randen op. Dit leidt ons langs imposante beukenlanen, vennetjes en kleine diepjes.

Zaterdag 26 januari
Rondwandeling vanuit Grolloo, ca. 22 km o.l.v. Wim.
Vanuit Grolloo lopen we vandaag over de Zuideres en het Grolloërveld richting Schoonloo, waar de koffie op ons wacht. Na de pauze gaan we langs Motharen en Stroetma (natte laagte die het begin van een beek vormt) naar soms diep in de onzalige bossen verscholen poeltjes en ander waterig grut. We passeren Blanke en Witte venen en laten het Zwarte Water links liggen.