De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

13 juli Aekingerzand

Rondwandeling Aekingerzand, ca 24 km o.l.v. Marja
We starten deze wandeling bij Oude Willem en zwalken vandaar door de bossen van het Drents-Friese Wold naar de Kale Duinen. Dan verder naar Terwisscha voor de koffie en weer terug. We komen langs heidevelden en hoge zandheuvels en zien vast ook heel veel schapen.

27 juli Wedderbergen

Wedderbergen, ca. 25 km o.l.v. Peter
Wandeling door de bloeiende akkers van Westerwolde. Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterende natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het noorden.

10 augustus De Leijen

Rondwandeling De Leijen, ca. 23 km o.l.v. Jan de R.
We maken een leuke en afwisselende wandeling rond het kleine Friese meer De Leijen. We wandelen over de talrijke schelpenpaden, graspaden en grasdijkjes langs en door vogelrijke riet- en moeraslanden. Om al die mooie paden met elkaar te verbinden zitten er ook wat stukken asfaltwegen tussen. Onderweg passeren we de schattige Friese dorpen Eastermar en Rottevalle.

24 augustus Gees

Wandelen in Zuid-Oost Drenthe, ca. 25 km o.l.v. Gerard
Vandaag kun je kennis maken met het esdorpenlandschap van Gees, Zweeloo, Meppen en Aalden. De route brengt ons hierbij langs twee bijzondere terreinen van het Drentse Landschap, De Stroeten (beekdalletjes) en de Palms (jeneverbesstruiken). Mogelijk struinen we ook nog door Boswachterij Gees.

14 september Leek

Lustrumwandeling Nienoord, ca. 25 km o.l.v. Martha en Annemiek met aansluitend uit eten en vleermuizenexcursie.
We maken een rondwandeling langs het Leekstermeer en door de Onlanden. Ook gaan we door het Kleibosch en doen we Roderwolde aan. Op het eind van de wandeling gaan we bij Cnossen eten en daarna lopen we naar Nienoord, waar leden van de Vleermuizenwerkgroep ons meenemen op excursie. Er volgt nog een mail met nadere info over aanmelden en kosten.

28 september Norg

Rondwandeling Norg, ca. 25 km o.l.v. Margreet
Nogmaals Norg! Vanwege de mooie natuur. Afwisselende wandelroute met bos, hei, duinen en diepjes. We volgen een deel van het Drenthepad.