De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

23 maart Westerbork

Rondwandeling Westerbork, ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Westerbork is een gezellig brinkdorp midden in Drenthe. Eerst bezoeken we het Scharreveld, een uitgestrekt heideveld. Vervolgens steken we het Eursinger Veenveld over naar Orvelte. Door het Tolhuis Bos gaan we verder naar de Noordes van Orvelte, waarna nog een mooi stukvolgt over het Oosterveld richting Westerbork.

13 april Ter Apel

Wandeling in het zuidelijke deel van Westerwolde, ca. 25 km o.l.v. Gerard.
Het Klooster Ter Apel is het middelpunt van onze wandeling. Vanaf het klooster wandelen we door het bos richting de grens met onze oosterburen. Via de Vossenberg (13,5 meter +NAP), het Ruiten Aa Kanaal en de Leidijk zakken we af naar Barnflair. Langs het Ter Apelkanaal en Burgemeester Beinsdorp gaan we richting het Boschhuis. Vanaf het Boschhuis verkennen we het gebied ten noordoosten van Ter Apel en tussen Ter Haar - bekend van de standerdmolen - en Laudermarke.

27 april Oranjewoud

Oranjewoud, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een fraaie wandeling onder de rook van Heerenveen door het landgoederenlandschap van Oranjewoud. De wandeling is zeer gevarieerd en doorkruist grofweg drie landschapstypen. Weilanden in het noorden, ontstaan door het afgraven van hoogveen, hogere zandgronden in het zuidoosten en bossen met rechte lanen en statige buitenverblijven in het westen van Oranjewoud.

11 mei Dwingeloo

Lustrumwandeling Nationaal Park, 24 km, o.l.v. Peter.
Ter gelegenheid van het lustrumjaar is er vandaag een verrassing in De Bospub. We lopen over het Koelevaartsveen en wandelen dan door de bossen van het Dwingelderveld naar het Noorderveld. Na het Lhederveld gaan we via het Molthoornpad richting Lhee. Veel bos, poeltjes, zand en heide beleven we via de Schurenbergen Oosterweidseweg. Met commissaris Cramer in de buurt komen we veilig bij de eindbestemming.

25 mei Emmen

Rondwandeling Emmen, ca. 25 km, o.l.v. Margreet D.
We verkennen de omgeving en deels ook de plaats Emmen. Onderweg volgen we zowel het Drenthepad als het Noaberpad. Ook komen we langs de Grote Rietplas.