De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

14 maart Grollo

Rondwandeling vanuit Grolloo, ca. 24 km o.l.v. Marja.
We lopen vanuit Grolloo, waar we eerst Harrie Muskee even begroeten, naar Schoonloo. Met omtrekkende bewegingen over mooie bospaden en via het Holkenveen lopen we weer terug naar Grolloo.

28 maart Gasselte

Rondwandeling Gasselte, ca. 24 km o.l.v. Peter.
We lopen over het Drouwenerzand, boswachterij Borger en Meindersveen en via het Lunsveen, Gasselterveld en Papenvoort.

11 april Schipborg

Wandeling Schipborg, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Onze wandeling begint bij café de Drentse A. Het beek- en esdorplandschap de Aa blijft altijd mooi. We doen de dorpen Schipborg, Anloo, Gasteren, Oudemolen en Zeegse aan.

25 april Eastermar

Kuierje troch Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Maria en Thea.
Vanuit Eastermar lopen we door de parel van Tytserksteradiel, een landschap met smalle, besloten weilandjes omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. Typerend zijn de begroeide langgerekte antieke houtwallen, elzensingels, pingo’s en zandpaden. Een zeer aantrekkelijk gebied om doorheen te wandelen.

9 mei Deinum

Rondwandeling Deinum, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een prachtige wandeling door het weidse Friese landschap van terpkerkje naar terpkerkje. Deze staan in de acht pittoreske, authentieke en sfeervolle Friese terpdorpjes die we aandoen. We wandelen grotendeels over verharde (fiets)paden en doorgaans rustige wegen. We gaan ook een paar kilometer langs sloten dwars door de weilanden.

23 mei Gees

Wandelen door boswachterij Gees, ca. 25 km, o.l.v. Gerard.
Het wandelgebied ligt tussen esdorpen rond boswachterij Gees, waar het oude Beekdallandschap in ere wordt hersteld. De route gaat om de Mepper Hooilanden met kenmerken van de ‘nieuwe wildernis’. We gaan hier en daar door het bos, over en langs het heidegebied Hooge Stoep en passeren een paar keer de Geeserstroom. De route biedt prachtige vergezichten met veel vogels.

Weekend 30 en 31 mei

In het pinksterweekend gaan we naar Duitsland. Leden ontvangen informatie via de mail.