De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

11 juli - Deurze

Wandeling Rolderrug 23 km, o.l.v. Peter
We starten vlak voor het Poepenhemeltje. Verder komen we over de Es van Balloo, bij Hunebed D15, het Ballooërveld en De Galgenberg. Na de kerk van Rolde lopen we naar het eindpunt in Deurze.

25 juli - Slochteren

Rondwandeling Schildmeer, circa 25 km o.l.v. Margreet en Marieke.
Een wandeling in de provincie Groningen in de buurt van Slochteren. Vandaag wandelen we rond het Schildmeer en het Dannemeer. Strand en natuur in de gemeente Midden-Groningen. Met bij goed weer pauze op het strand. Tip: neem zwemkleding mee.

8 augustus - Schipborg

Wandeling Schipborg, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Onze wandeling begint bij café De Drentse A. Het beek- en esdorplandschap De Aa blijft altijd mooi. We doen de dorpen Schipborg, Anloo, Gasteren, Oudemolen en Zeegse aan.

22 augustus - Deinum

Rondwandeling Deinum, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een wandeling door het weidse Friese landschap van terpkerkje naar terpkerkje. Deze staan in de acht pittoreske, authentieke en sfeervolle Friese terpdorpjes die we aandoen. We wandelen grotendeels over verharde (fiets)paden en doorgaans rustige wegen. We gaan ook een paar kilometer langs sloten dwars door de weilanden.

12 en 13 september - Borger

Wandelweekend met picknick 
We wandelen zaterdag van Borger naar Exloo en eindigen op minicamping De Strengen op het landgoed Seubers bij Borger. Aan het eind van de middag picknicken we op mooi plekje op de camping met lekkere Italiaanse gerechten van kok Zia Maria. Zondag maken we een wandeling vanaf de camping richting Schoonloo en Grolloo en eindigen we weer op de camping. 

26 september - Roden

Rondje ten zuiden van Roden, ca. 23 km o.l.v. Marja.
Vanuit Roden lopen we over oude essen, langs stuifduinen en door het stroomdal van het Lieversche Diepje via het Mensinger bos weer terug naar Roden. We doen de dorpjes Roderesch, Lieveren en Steenbergen aan.

10 oktober - Dwingeloo

Rondwandeling Dwingelderveld ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Een wandeling door zowel het noordelijke als zuidelijke deel van dit prachtige Nationaal Park met veel jeneverbessen en uitgestrekte heidevelden.

24 oktober - Eastermar

Eastermar kuierje troch Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Maria en Thea.
Vanuit Eastermar lopen we door de parel van Tytserksteradiel, een landschap met smalle, besloten weilandjes omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. Typerend zijn de begroeide langgerekte antieke houtwallen, elzensingels, pingo’s en zandpaden. Een zeer aantrekkelijk gebied om doorheen te wandelen.