De Boetenbaintjes
wandelen in het noorden van Nederland
sinds 1994

26 oktober Ekehaar

Rondwandeling Ekehaar en Amen, ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Deze zaterdag wandelen we door de stroomdalen van de riviertjes Amerdiep en Deurzerdiep. We bezoeken de dorpen Eleveld, Deurze en Rolde.

9 november Sellingen

Rondwandeling Sellingen, ca. 20 km o.l.v. SBB, contactpersoon is Laura de R.
In Westerwolde is de Ruiten Aa de ruggengraat van het gebied. Geerte van den Wildenberg en Tsjeerd Elzinga, vrijwilligers van Staatsbosbeheer, nemen ons mee over slingerweggetjes door intieme stukjes bos, heide en akkerland. Onderweg vertellen zij ons over het ontstaan van het gebied en de bijzondere natuur.

23 november Appelscha

Rondwandeling Aekingerzand, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een fraaie en afwisselende wandeling in het Nationaal Park Drents-Friese Wold rondom het schilderachtige Aekingerzand. Onderweg wandelen we langs heidevelden met veel schapen, stuifzandheuvels, een moerasgebiedje en boerenland. Ook gaan we over slingerpaadjes door het bos.

14 december Bakkeveen

Rondwandeling Bakkeveen, ca. 23 km o.l.v. Maria en Thea.
Wandelen op het snijpunt van drie provincies over holle wegen, langs prehistorische graven, landweren en schansen.

28 december Odoorn

Rondje Odoorn, ca. 25 km o.l.v. Peter.
Door het oude Drentse land met start in Odoorn. We lopen door de Schaangedennen en het Molenveld. We gaan poolshoogte nemen waar koffie is. Daarna door het Westerbos, Sakkers en boswachterij Odoorn.

11 januari Oosterwijtwerd

Wandeling door het wierden- en marenlandschap, ca. 24 km o.l.v. Gerard.
We beginnen de rondwandeling in Oosterwijtwerd. De wandeling voert langs diverse wierdedorpjes met bezienswaardige oude kerkjes. We wandelen door een mooi landschap, langs karakteristieke maren en een fraai stukje Damsterdiep.

25 januari Borger

Rondje Borger - Exloo, ca. 24 km o.l.v. Marja.
Als we Borger uit zijn lopen we via het stroomdal van een beek de Boswachterij van Exloo in. We wandelen via mooie slingerweggetjes, en bos-, akker- en heideveldranden naar de koffie in Exloo en weer terug naar Borger via een stuk van het Drenthepad.