Zaterdag 10 oktober
Rondwandeling Amen, ca. 22 km o.l.v. Marja en Alda.
We starten en eindigen op de parkeerplaats bij café De Amer, Amen 20 in Amen. Dit café is een begrip in Drenthe en daarbuiten vanwege de concertjes en literaire bijeenkomsten. Van daaruit lopen we in zo'n drie kwartier naar het café in Ekehaar voor de koffiestop. Verder voert de wandeling over zandwegen, kruip-door-sluip-door bospaden en af en toe een stukje verharde weg. Ook komen we over het terrein van het voormalig Kamp Westerbork.

Zaterdag 24 oktober
Rondwandeling Kaap Hoorn, ca. 22 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Een dicht-bij-huiswandeling langs onze mooie plassen, ontstaan uit turfwinning (Paterswoldsemeer, Vriezenveen en Sassenhein) of door zandwinning voor de A28 (Hoornse Meer). De koffiestop is in het paviljoen Sassenhein uit 1938 en we eindigen onze tocht bij de moderne horecavariant Kaap Hoorn.

Zaterdag 14 november
Rondwandeling Hooghalen, ca. 25 km o.l.v. Peter.
Vanuit Hooghalen lopen we naar natuurreservaat het Hijkerveld. Via het Oranjekanaal en het zuidelijke deel gaan we naar het Heuvingerzand. Dan via het Groote Zand terug naar Hooghalen.

Zaterdag 28 november
Rondwandeling Rolde, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
De wandeling voert door één van de mooiste gedeelten van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. De route voert ons over de essen van de dorpen Rolde, Deurze, Loon, Taarlo en Balloo. We lopen door een zeer afwisselend landschap van essen, groenlanden en veldgronden. Onderweg zien we houtwallen, een hunebed en vennetjes. In natuurreservaat Kampsheide komen we langs grafheuvels.

Zaterdag 12 december
Wandeling door een fraai Wierden- en Marenlandschap, ca. 24 km o.l.v. Gerard.
We beginnen de rondwandeling in Oosterwijtwerd. De wandeling voert ons langs diverse Wierdedorpjes, vaak met een bezienswaardig oud kerkje. We wandelen door een mooi landschap, langs karakteristieke maren en een fraai stukje Damsterdiep.

Zaterdag 26 december
Rondwandeling Peize, ca. 23 km o.l.v. Jan D.
Deze kerstwandeling voert ons door de landerijen ten westen van Peize naar Roden en vandaar naar Roderesch. Via Mensinge en Lieveren lopen we terug naar Peize.

Zaterdag 9 januari
Rondwandeling Vries, ca. 24 km, o.l.v. Peter.
We wandelen door het Noordscheveld, langs de Negen Bergen, over het Peesterveld en de Zeijer Strubben met z'n grafheuvels. We komen door Vries, Peest en Zeijen.

Weekend van 16 - 17 januari
Winterkamperen. Nadere informatie volgt via de mail.

Zaterdag 23 januari
Wandeling op de grens van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland, ca. 25 km o.l.v. Gerard.
Vanuit Garnwerd gaan we door een prachtig open landschap. We wandelen langs het Winsumerdiep en het Aduarderdiep. Het Reitdiepveer is vandaag niet in gebruik dus gaan we te voet van de Schaphalsterzijl naar de Aduarderzijl.