.

De Boetenbaintjes 

Zaterdag 9 juni
Rondwandeling Beilen, ca. 25 km o.l.v. Marja.
Vanuit de trein lopen we door het weidse Drentse boerenland richting Dwingelderveld. Daar lopen we door bossen, heidevelden en langs vennen naar het Terhorsterzand. Ook een fraai natuurgebied, maar kleiner en heel anders van karakter dan het Dwingelderveld. Vandaaruit is het nog een paar kilometer wandelen naar Beilen en het eindbier.

Zaterdag 23 juni
Rondwandeling Eext met aansluitend onze jaarlijkse picknick, ca. 24 km o.l.v. Jan D.
De Hondsrug vormt deze wandeling de scheiding tussen enerzijds bossen op het zand en anderzijds uitgestrekte veenkoloniën ten oosten van Annen. We lopen een flink stuk door het Hunzedal en gaan via Spijkerboor terug naar Eext.

Zaterdag 14 juli
Wandelen in het fraaie Westerwolde tussen Wedde en Vlagtwedde, ca. 25 km o.l.v. Gerard.
We lopen door het beekdal van de Ruiten Aa. Langs de beek zijn veel restanten van het esdorpen- en hoevenlandschap te vinden. Bolle akkercomplexen op hoger gelegen zandruggen worden afgewisseld met lager gelegen gronden langs de beek, die oorspronkelijk graslanden waren. Het landschap is aangevuld met diverse bospercelen.

Zaterdag 28 juli
Rondwandeling door het Hoogeland, ca. 25 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Een afwisselende tocht door prachtige Noord Groningse dorpen en langs het wad. Vanuit Warffum lopen we via Breede en Den Andel naar de Noorderdijk. Over deze dijk lopen we met uitzicht op de Waddenzee naar het beroemde haventje van Noordpolderzijl. Na de koffie (alleen contant te betalen) in ’t Zielhoes (1812) vervolgen we onze tocht en gaan we door Usquert en Westerhorn terug naar Warffum.

Zaterdag 11 augustus
Rondwandeling Dieverbrug ca. 25 km o.l.v. Margreet D.
Dieverbrug ligt aan de Drentse Hoofdvaart. In de zomerperiode heerst hier een gezellige drukte rond de Dieversluis. Dit is het beginpunt van onze tocht vandaag. We lopen onder andere langs de Achterste Plas en over een deel van het Drenthepad richting Oude Willem. We sluiten de wandeling af met een drankje bij de sluis.

Zaterdag 24 augustus
Rondwandeling Dokkum, ca. 25 km o.l.v. van Jan de R.
Deze fraaie wandeling voert ons over rustige binnendoorweggetjes langs brede en smalle vaarten dwars door het verstilde, weidse Friese Polderlandschap. Onderweg kuieren we over eeuwenoude, kronkelende vergraste boerenklinkerweggetjes en passeren we een handvol prachtige terpkerkjes. Tot slot nemen we een kijkje in het sfeervolle oude centrum van Dokkum.

Zaterdag 8 september
Wandelen in Zuid-Oost Drenthe, ca. 25 km, o.l.v. Gerard.
We wandelen door het esdorpenlandschap van Aalden, Zweeloo, Oosterhesselen en Meppen. De route brengt ons langs het beekdalletje De Stroeten, het landgoed De Klencke, de jeneverbesstruiken van de Palms en nog veel meer natuurschoon.

Wandel weekend 15-16 september
Informatie volgt via e-mail.

Zaterdag 22 september
Wandeling door Westerwolde, ca. 25 km o.l.v. Peter.
We beginnen de wandeling in Sellingen en gaan dan de zonnegloren tegemoet. Door de bossen van Ter Borg en de Hooge Esch lopen we naar de Poststruiken. Via de essen rond Laude gaan we terug naar Sellingen.