.

 De Boetenbaintjes 

 
Het was een schiere wandeling en het weer was ook redelijk schier. Ook de opkomst viel niet tegen. 11 BBtjes die de  11 kleine nikkertjes in omgekeerde volgorde speelden. Frieda stapte als enige in op het station. De volgende halte was voor Marja. Op Kardinge volgden er nog 4, Wim en Janny, Mariette en veurloper Peter. Bij de boot stonden Iet, Karin en Jan R. En op Schier kwamen Annemiek en Janna in regenkleding aanlopen. Rooie Thea liet het afweten. Ze vond het weer beter geschikt om binnenshuis kerstmuziek te maken. Ook wij moesten al snel geloven aan de regenbroeken en de capes. Het eerste uur bleef het zachtjes of iets harder regenen.

En toen was er koffie in de Marlijn. We veroverden een gezellig zitje en een sjagrijnige ober kwam de bestellingen opnemen. Hij probeerde zijn kribbigheid onder zogenaamd leuke opmerkingen te verbergen. Wij bezweken er niet voor. Hij vergat de derde cappuccino en nam met frisse tegenzin de taartbestellingen op. In de tweede ronde gooide een jong dienstertje de koffie van Wim om. Ze bracht een nieuwe en kwam na verloop van tijd ook nog met een doekje. Na het afrekenen riep het sjagrijn dat er nog 1 koffie openstond. De uitleg over de vergeten cappuccino en omgegooide koffie werd niet geaccepteerd. Integendeel, hij kwam met bedreigingen en riep dat hij maatregelen moest nemen, als er niet betaald werd en dat hij overwoog om groepen die per persoon afrekenden een toeslag te laten betalen. Het seizoen was kennelijk een paar weken te lang voor hem of het was zijn natuur. Wim rekende af om van het gezeur af te zijn.

Op het strand waaide het incident uit ons hoofd de golven in en kwam de zon zelfs even tussen de wolken door. Er waren niet zoveel vogels te bekennen, maar het strand lag vol met scheermessen. Janna maakte zich verdienstelijk door alle plastic en andere rotzooi te verzamelen en met zich mee te zeulen. Hulde!

De veurloper stelde voor de geplande nazit bij de Berkenplas te laten zitten en een extra lus te maken. Prima idee, want het weer was heerlijk. Dus liepen we verder langs het strand, liepen door de duinen naar het vakantiehuisjesdeel, staken de camping over en kwamen terecht op een net ingericht stuk nieuwe natuur, dat aan alle kanten afgezet was om de geiten en paarden binnen te houden. We liepen regelmatig vast, maar konden zonder problemen onder de draden door. Volgens Wim en Peter stond er geen stroom op, hetgeen ze demonstreerden door het, schokvrij, voor ons omhoog te houden.

Bij de Berkenplas namen we afscheid van Annemiek en Janna, die hun bagage gingen halen en een boot later namen. We gingen rustig richting boot en bewonderden de Spaanse koeien die mooi afstaken tegen een heldere hemel. Het was eb en in de schemer gaf dat prachtige patronen en lichteffecten. Heel fotogeniek. Helaas moeten we het op de website even zonder foto-album doen. Technische problemen, die verband houden met updates, geloof ik. Janny hoeft zich tijdens de kerstdagen niet te vervelen.

Op de boot bespraken we de kerstdiners, namen een biertje en een wijntje. In de bus ging het vooral over films, die de moeite waard waren, maar helaas niet meer draaiden.

Ik wens alle BBtjes prettige kerstdagen en een heel goed lustrumjaar. En wees voorzichtig met vuurwerk.

Mariette