De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 9 februari
Rondwandeling Peize, ca. 24 km o.l.v. Jan D.
Een wandeling in het noordwesten van Drenthe. In oude tijden werd dit het vijfde dingspel Noordenveld genoemd. Langs Altena en Lieveren lopen we naar Alteveer en door het Sterrenbos. Vervolgens naar Roden en via Roderwolde weer terug naar Peize.

Zaterdag 23 februari
Rondje Uffelte, ca. 24 km  o.l.v. Marja.
Vandaag lopen we vanuit Uffelte door verschillende natuurgebiedjes als het Holtingerveld, Havelterberg, het Westerzand en het prachtige Brandeveen. We zullen volop genieten van de rust en de stilte. Voor de koffie doen we Havelte even aan.

Zaterdag 9 maart
Rondwandeling Norg, 26 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Het beginpunt is de Brink, van daaruit lopen we over de es naar Zuidvelde en door het Tonckensbosch omhoog naar het Norgerbos. Door het stroomdal van het Oostervoortsche Diep en het Noordsche Veld gaan we via de z.g. Hitlerring bij Peest terug naar Norg.

Zaterdag 23 maart
Rondwandeling Westerbork, ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Westerbork is een gezellig brinkdorp midden in Drenthe. Eerst bezoeken we het Scharreveld, een uitgestrekt heideveld. Vervolgens steken we het Eursinger Veenveld over naar Orvelte. Door het Tolhuis Bos gaan we verder naar de Noordes van Orvelte, waarna nog een mooi stuk volgt over het Oosterveld richting Westerbork.

Zaterdag 13 april
Wandeling in het zuidelijke deel van Westerwolde, ca. 25 km o.l.v. Gerard.
Het klooster in Ter Apel is het middelpunt van onze wandeling. Vanaf het klooster wandelen we door het bos richting de grens met onze oosterburen. Via de Vossenberg (13,5 meter +NAP), het Ruiten Aa Kanaal en de Leidijk zakken we af naar Barnflair. Langs het Ter Apelkanaal en Burgemeester Beinsdorp gaan we richting het Boschhuis. Vanaf het Boschhuis verkennen we het gebied ten noordoosten van Ter Apel en tussen Ter Haar - bekend van de standerdmolen - en Laudermarke.

Zaterdag 27 april
Rondwandeling Oranjewoud, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een fraaie wandeling onder de rook van Heerenveen door het landgoederenlandschap van Oranjewoud. De wandeling is zeer gevarieerd en doorkruist grofweg drie landschapstypen. Weilanden in het noorden, ontstaan door het afgraven van hoogveen, hogere zandgronden in het zuidoosten en bossen met rechte lanen en statige buitenverblijven in het westen van Oranjewoud.

Zaterdag 11 mei
Lustrumwandeling Nationaal Park, 24 km, o.l.v. Peter.
Ter gelegenheid van het lustrum jaar is er vandaag een verrassing in De Bospub. We lopen over het Koelevaartsveen en wandelen dan door de bossen van het Dwingelderveld naar het Noorderveld. Na het Lhederveld gaan we via het Molthoornpad richting Lhee. Veel bos, poeltjes, zand en heide beleven we via de Schurenbergen Oosterweidseweg. Met commissaris Cramer in de buurt komen we veilig bij de eindbestemming.