De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 25 januari
Rondje Borger – Exloo, ca. 24 km o.l.v. Marja.
Als we Borger uit zijn lopen we via het stroomdal van een beek de Boswachterij van Exloo in. We wandelen via mooie slingerweggetjes, en bos-, akker- en heideveldranden naar de koffie in Exloo en weer terug naar Borger via een stuk van het Drenthepad.

Zaterdag 8 februari 
Rondwandeling Noordlaren, ca. 24 km o.l.v. Peter.
We lopen vanuit Noordlaren langs de oever van het Zuidlaardermeer richting Onnen, door de Appelbergen en het Noordlaarder bos. Na 50 bunder terug naar Noordlaren.

Zaterdag 22 februari
Rondwandeling Zeijen, ca. 24 km o.l.v. Jan D.
Door de Zeijer Strubben en de Peester weilanden lopen we naar Norg en langs Westervelde en Zuidvelde wandelen we terug naar Zeijen. We zien onderweg grafheuvels, oude essen en heidevelden

Zaterdag 14 maart
Rondwandeling vanuit Grolloo, ca. 24 km o.l.v. Marja.
We lopen vanuit Grolloo, waar we eerst Harrie Muskee even begroeten, naar Schoonloo. Met omtrekkende bewegingen over mooie bospaden en via het Holkenveen lopen we weer terug naar Grolloo.

Zaterdag 28 maart
Rondwandeling Gasselte, ca. 24 km o.l.v. Peter.
We lopen over het Drouwenerzand, boswachterij Borger en Meindersveen en via het Lunsveen, Gasselterveld en Papenvoort.

Zaterdag 11 april
Wandeling Schipborg, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek.
Onze wandeling begint bij cafe de Drentse A. Het beek- en esdorplandschap de Aa blijft altijd mooi. We doen de dorpen Schipborg, Anloo, Gasteren, Oudemolen en Zeegse aan.

Zaterdag 25 april
Kuierje troch Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Maria en Thea.
Vanuit Eastermar lopen we door de parel van Tytserksteradiel, een landschap met smalle, besloten weilandjes omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. Typerend zijn de begroeide langgerekte antieke houtwallen, elzensingels, pingo’s en zandpaden. Een zeer aantrekkelijk gebied om doorheen te wandelen

Zaterdag 9 mei
Rondwandeling Deinum, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een prachtige wandeling door het weidse Friese landschap van terpkerkje naar terpkerkje. Deze staan in de acht pittoreske, authentieke en sfeervolle Friese terpdorpjes die we aandoen. We wandelen grotendeels over verharde (fiets)paden en doorgaans rustige wegen. We gaan ook een paar kilometer langs sloten dwars door de weilanden.

Zaterdag 23 mei
Wandelen door boswachterij Gees, ca. 25 km, o.l.v. Gerard.
Het wandelgebied ligt tussen esdorpen rond boswachterij Gees, waar het oude Beekdallandschap in ere wordt hersteld. De route gaat om de Mepper Hooilanden met kenmerken van de ‘nieuwe wildernis’. We gaan hier en daar door het bos, over en langs het heidegebied Hooge Stoep en passeren een paar keer de Geeserstroom. De route biedt prachtige vergezichten met veel vogels.

Weekend 30 en 31 mei
In het pinksterweekend gaan we naar Duitsland. Leden ontvangen informatie via de mail.