De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 11 februari
Rondwandeling Fochteloërveen, ca. 23 km o.l.v. Jan.
Een wandeling dwars door het uitgestrekte Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe. Mogelijk zien of horen we kraanvogels!

Zaterdag 25 februari
Rondwandeling vanuit Elp, ca. 24 km o.l.v. Marja.
We starten bij pannenkoekenrestaurant De Strohoed in Elp en lopen door een afwisselend gebied met bos, heide, mooie vennen en rustige landweggetjes door het altijd weer verrassende Midden Drenthe. Voor de koffie doen we Schoonoord even aan om vervolgens weer terug te lopen naar Elp.

Zaterdag 11 maart
Rondwandeling Boswachterij Hooghalen, ca. 23 km o.l.v. Yolanda en Janny.
Een afwisselende bos-, heide- en vennen wandeling door de boswachterij Hooghalen. We wandelen over bos- en heidepaden, komen langs enkele vennen en kuieren over paden op de rand van bos en boerenland. Onderweg komen we langs het voormalige Kamp Westerbork en de 14 radiotelescopen van het Nederlands instituut voor radioastronomie. Onderweg is er waarschijnlijk geen horeca, wel na afloop in Hooghalen.

Zaterdag 25 maart
Rondje Odoorn, ca. 25 km o.l.v. Peter.
Door het oude Drentse land met start in Odoorn. We lopen door de Schaange Dennen en het Molenveld. We gaan polshoogte nemen waar de koffie is. Daarna door het Westerbos, Sakkers en boswachterij Odoorn.

Zaterdag 8 april
Rondwandeling Drents - Friese Wold vanuit Hoogersmilde, ca. 25 km o.l.v. Jan.
Oude Willem is onze eerste bestemming. Via de Kale Duinen en het Aekingerzand wandelen we terug naar Hoogersmilde.

Zaterdag 22 april
Rondwandeling Kolham en Woudbloem, ca. 24 km  o.l.v. Frieda en Annemiek.
We maken een wandeling door de waterrijke omgeving rond Kolham en Woudsbloem. Dit natuurgebied, 't Roegwold, is nu van het Staatsbosbeheer en omvat de Westerpolder, Woudsbloem's Ae en het Dannemeer. Er is geen horeca onderweg, dus neem zelf koffie of thee mee!

Zaterdag 13 mei
Rondwandeling door en langs Vlinderstad Emmen, ca. 27 km o.l.v. Margreet.
Emmen kent een bijzondere stedenbouwkundige opbouw die ‘open groene stad’ wordt genoemd. We hebben koffiepauze in het Rensenpark,  de voormalige dierentuin. Bij goed weer kun je aan het eind een duik nemen in de kleine rietplas of uitrusten met een drankje op het terras aan het water.

Donderdag 18 t/m zondag 21 mei
Hemelvaart weekend Duitsland, nadere info volgt via de mail.

Zaterdag 27 mei
Rondje om het Nationaal Park De Alde Feanen, ca. 21 km o.l.v. Thea.
Deze route laat ons kennismaken met een veelzijdig landschap. Onderweg komen we langs vaarten, petgaten en open water. We lopen door uitgestrekte rietvelden, besloten moerasbossen en kunnen genieten van de weidse uitzichten over de Friese weilanden. Het gebied staat bekend om de vele vogels. Er broeden jaarlijks meerdere paren ooievaars. Er staan 2 uitkijktorens en er zijn verschillende vogelkijkhutten. We kunnen hier ongestoord genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Als afsluiting nemen we het pondje ‘Hin en Wer’. Neem dus wat kleingeld mee.