De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 10 februari
Rondwandeling Assen, ca. 22 km o.l.v. Manon.
Door het mooie Drentse Aa gebied. Over zandwegen en oude spoorlijnen, door bossen, langs akkers en weilanden. We kruisen twee keer de Drentse Aa en drinken koffie in Rolde. Tegen het eind naderen we het GGZ-terrein en nemen we nog even het Asserbos mee.

Zaterdag 24 februari
Rondwandeling Anloo, ca. 22 km o.l.v. Rudolf.
Een tocht over het noordelijk deel van de Hondsrug. We wandelen in het gebied van de Drentse Aa, door bossen en over de heidevelden.

Zaterdag 9 maart
Rondje Gieten-Drouwen, ca. 24 km o.l.v Marja.
Vanaf de bushalte in Gieten lopen we via afwisselende weggetjes via onze koffiestop in Gasselte naar Drouwen. We lopen over het mooie Drouwenerzand en doen ook het Gasselterveld nog even aan. Vandaar kuieren we weer terug naar Gieten.

Zaterdag 23 maart
Wandeling in de omgeving van Norg, o.l.v. Aaldrik Pot.
Als eerste activiteit in ons lustrumjaar maken we een wandeling met boswachter Aaldrik Pot. We starten bij Natuurplaats Noordsche Veld. Aaldrik zet vanaf daar een wandeling uit en zal ons onderweg allerlei interessante dingen vertellen.

Zaterdag 13 april
Rondwandeling Gieten-Anloo, ca. 22 km o.l.v. Janny en Yolanda.
We starten onze wandeling in Gieten en komen al snel in Eext. Bij Eext passeren we een aantal hunebedden. We verlaten het dorp over de es richting het Evertsbos, dat vroeger in het bezit was van de familie Everts, houthandelaren uit Groningen. We volgen het kronkelende Anloërdiepje en bereiken het Pinetum Ter Borgh. Vervolgens komen we in Anloo. Via de Zuidesch en over het Landgoed Terborgh lopen we langs de andere kant van Eext terug naar Gieten.

Zaterdag 27 april
Rondwandeling Appelscha, ca. 23 km o.l.v. Peter.
We lopen van de Bosberg naar het Vossenveen en de Goudenploeg, naar het Beurzeveen en door het gebied van Oude Willem. Na de Hoeve langs het stuifzand en De Tilgrup, ganzepoel en meeuwenpoel naar de uitkijk.

Zaterdag 11 mei
Wandeling Assen, ca. 25 km o.l.v. Margreet.
Vandaag lopen we via het Kleuvenveld, het Anne Frank Park en De Landjes richting Loon en Balloo. We blijven in de natuur aan de oostkant van Assen. Via het Amelterbos komen we terug in Assen. Vandaar nemen we trein terug naar Groningen. Automobilisten kunnen met de bus terug naar busstation Marsdijk.
Pinksterweekend 18, 19, 20 mei

Wandelweekend in Duitsland. Nadere informatie volgt via de mail.

Zaterdag 25 mei
Rondwandeling Vries, ca. 23 km. o.l.v. Annemiek en Frieda.
We starten in Vries en lopen via het Noordsche Veld naar Zeyen. Rondom Zeyen lopen we langs essen, houtwallen, veentjes en een oud strubbenbos om vervolgens terug te keren in Vries.