De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 11 juli
Rolderrug, ca. 23 km o.l.v. Peter
De wandeling begint in Deurze, vlak voor het Poepenhemeltje. Verder komen we over de Es van Balloo, bij Hunebed D15, het Ballooërveld en De Galgenberg. Na de kerk van Rolde lopen we terug naar Deurze.

Zaterdag 25 juli
Rondwandeling Schildmeer, circa 25 km o.l.v. Margreet en Marieke
Een wandeling in de provincie Groningen in de buurt van Slochteren. Vandaag wandelen we rond het Schildmeer en het Dannemeer. Strand en natuur in de gemeente Midden-Groningen. Met bij goed weer pauze op het strand. Tip: neem zwemkleding mee.

Zaterdag 15 augustus
Wandeling Schipborg, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek
Onze wandeling begint bij cafe de Drentse A. Het beek- en esdorplandschap de Aa blijft altijd mooi. We doen de dorpen Schipborg, Anloo, Gasteren, Oudemolen en Zeegse aan.

Zaterdag 22 augustus
Rondwandeling Deinum, ca. 24 km o.l.v. Jan de R.
We maken een wandeling door het weidse Friese landschap van terpkerkje naar terpkerkje. Deze staan in de acht pittoreske, authentieke en sfeervolle Friese terpdorpjes die we aandoen. We wandelen grotendeels over verharde (fiets)paden en doorgaans rustige wegen. We gaan ook een paar kilometer langs sloten dwars door de weilanden.

Wandelweekend met picknick 12 en 13 september
We wandelen zaterdag van Borger naar Exloo en eindigen op minicamping De Strengen op het landgoed Seubers bij Borger. Aan het eind van de middag picknicken we op mooi plekje op de camping met lekkere Italiaanse gerechten van kok Zia Maria. Wie dat wil kan een tentje meenemen en blijven overnachten. Als je niet wilt kamperen kun je zelf iets boeken in de omgeving. De camping biedt ook overnachtings­mogelijkheden. Zondag maken we een wandeling vanaf de camping richting Schoonloo en Grolloo en eindigen we weer op de camping.

Zaterdag 26 september
Rondje ten zuiden van Roden, ca. 23 km o.l.v. Marja
Vanuit Roden lopen we over oude essen, langs stuifduinen en door het stroomdal van het Lieversche Diepje via het Mensinger bos weer terug naar Roden. We doen de dorpjes Roderesch, Lieveren en Steenbergen aan. 

Zaterdag 10 oktober
Rondwandeling Dwingelderveld ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Een wandeling door zowel het noordelijke als zuidelijke deel van dit prachtige Nationaal Park met veel jeneverbessen en uitgestrekte heidevelden.

Zaterdag 24 oktober (afgelast vanwege corona)
Eastermar kuierje troch Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Maria en Thea
Vanuit Eastermar lopen we door de parel van Tytserksteradiel, een landschap met smalle, besloten weilandjes omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. Typerend zijn de begroeide langgerekte antieke houtwallen, elzensingels, pingo’s en zandpaden. Een zeer aantrekkelijk gebied om doorheen te wandelen.