De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 12 juni
Wandeling Vries - Assen  ca. 23 km o.l.v. Jan D.
Vanaf het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo lopen we naar Heidenheim. Taarlo is onze volgende bestemming. Daarna op naar het Balloërveld en vervolgens richting Balloo. Na Kampsheide steken we het Deurzerdiep over bij Amelte. Door het Amelterbosch en Valkenstijn bereiken we het NS-station Assen.

Zaterdag 26 juni
Polderwandeling met picknick, ca. 22 km o.l.v. Peter.
We gaan doen waar Nederland goed in is: polderen. We starten bij Hoeve de Munte en lopen polder De Leest in. Via polder Het Poeltje en het Adriaan Tripsbos lopen we naar polder Jeannette. Daarna gaan we over de Oude Tolweg naar Tussen de Venen en komen we in de Heemtuin voor een pauze. Dan verder via het Kloosterveen en de Oude Verlaat polder naar polder de Wiede en nog even langs het Meedenerdiep en het Muntendammerdiep.

Zaterdag 10 juli
Rondwandeling Echten ca. 24 km o.l.v. Jan D.
We wandelen door bossen en over heidevelden gelegen tussen Ruinen en Echten. Onderweg zien we diverse meertjes, poelen en lopen we langs natte heide, zoals de Gijsselter- en Pesserkoelen.

Zaterdag 24 juli
Wandeling bij Anloo ca. 25 km o.l.v. Margreet met aansluitend de jaarlijkse ledenvergadering
Wandeling vanuit Anloo over het Balloërveld, door het Drentse Aa-gebied en door het rustige deel van de Gasterse Duinen, waar dit voorjaar de film Moloch is opgenomen.

Zaterdag 14 augustus
Rondwandeling Orvelte ca. 23 km o.l.v. Jan de R.
We wandelen in het gebied tussen De Kiel en Orvelte. We gaan door verschillende boswachterijen en natuurgebieden en zien onderweg heidevelden, smalle wandelpaadjes omzoomd met houtwallen, monumentale boerderijen, een schaapskooi en Schotse hooglanders. Ook maken we kennis met het Drentse boerenland met uitzichten over het cultuurlandschap.

Zaterdag 28 augustus
Rondwandeling Westerwolde ca. 24 km o.l.v. Peter
We starten in Wedde. Langs de Westerwoldse Aa lopen we naar de Engelskensbrug om via oud cultuurlandschap in Smeerling te komen. Via het Metbroekbos en Lieftingsbroek komen we weer bij de Aa. Uiteindelijk lopen we als laatste een deel van het Karel Schenkpad.

Zaterdag 11 september
Rondwandeling Vries, ca. 23 km, o.l.v. Marja
We wandelen vanuit Vries naar de koffie in Zeijen. Daarna via de Strubben en het Noordsche Veld weer terug naar het beginpunt in Vries.

18/19 september wandelweekend Nunspeet

Zaterdag 25 september
Rondwandeling Noord-Groningen ca. 25 km o.l.v. Martha en Annemiek
We maken een wandeling door 6 fraaie dorpen: Loppersum, Westeremden, Garsthuizen, Zeerijp, Eenum en Wirdum. Een dorp is zijn kerk kwijt, de andere kerken dateren uit de 12e, 13e en 14e eeuw. Het is een wandeling door het weidse Groningse landschap, langs akkers, weiden en velden.

Zaterdag 9 oktober
Wandeling door boswachterij Gees en door het Mantingerzand ca. 24 km o.l.v. Jan
Vanuit Nieuw Balinge maken we een rondwandeling door het prachtige stuifzandgebied Mantingerzand. Een 2e rondwandeling voert ons door boswachterij Gees, langs het heidegebied de Hooge Stoep en diverse waterplassen en stromen.

Zaterdag 23 oktober
Swalktocht Bakkeveen ca. 23 km o.l.v. Thea
Wandelen op het snijpunt van drie provincies over holle wegen, langs prehistorische graven, landweren en schansen. Beleef het gebied van het landgoed van De Slotplaats, met als hoogtepunt de Freulevijver en proef de historie. We lopen over de Bakkeveense Duinen, passeren de Harmsdobbe en de Poepedobbe en we komen langs Allardsoog.