De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 8 juni
Wandeling Hoogeveen-Beilen over de VAM-berg, ca. 25 km o.l.v. Margreet.
Ontdek de natuurlijke pracht van de VAM-berg! Deze voormalige vuilnisbelt is uitgegroeid tot een groene oase midden in het Drentse landschap. Wandel over de kronkelende paden en geniet van de weidse uitzichten over de omliggende weilanden en bossen. De VAM-berg heeft aparte wandelpaden zodat wandelaars de fietsers niet in de weg lopen, maar wel kunnen zien of aanmoedigen.

Zaterdag 22 juni
Rondwandeling Eexterveen met picknick aan de Braamsplas, ca. 22 km o.l.v. Jan.
Vanaf de beboste Hondsrug wandelen we het open gebied in van het Hunzedal richting Eexterzandvoort. Door Eexterveen en langs Annen lopen we terug naar de Braamsplas.

Zaterdag 13 juli
Rondje vanuit Roden, ca 23 km o.l.v. Marja.
Vandaag lopen we een mooie, bekende route vanuit Roden over oude essen, langs stuifduinen en door het stroomdal van het Lieversche Diepje. Onderweg doen we Roderesch (koffie), Lieveren en Steenbergen aan.

Zaterdag 27 juli
Rondwandeling door de Onlanden, ca. 23 km o.l.v. Frieda en Annemiek.
We starten bij de Onlanderij, in Eelderwolde. De Onlanden, een gebied van 2500 ha groot, is een paradijs voor veel vogelsoorten en voor de otter en zorgt ervoor dat de stad-Groningers droge voeten houden. We lopen door het Matslootgebied naar het Leekstermeer met koffie bij Cnossen. Daarna over het Peizerdiep naar de Peizer- en Eeldermaden en via Het Beeld terug.

Zaterdag 10 augustus
Rondwandeling Ulrum, ca. 23 km o.l.v. Rudolf.
Een wandeling zigzaggend en kronkelend langs velden in het eeuwenoude getijdenlandschap van Noord- Groningen. Langs het weggespoelde plaatsje Vliedorp waarvan alleen het kerkhof nog op de wierde staat, het Olle Ween. Pauze in de theefabriek van Houwerzijl, visje in Zoutkamp en door voormalig Lauwerszeegebied en een stukje van het Zwintocht terug naar Ulrum.

Zaterdag 24 augustus
Hijkerveld en Kortewegsebos, ca. 22 km o.l.v. Janny en Yolanda.
Wandeling vanuit Hooghalen over het Hijkerveld en door het Kortewegsebos. De wandeling doet eerst het Landgoed Hooghalen aan. Vervolgens lopen we verder over boerenland en heidegebied, langs grote vennen en een vogelreservaat. We wandelen gedeeltelijk over verharde (fiets-)paden, maar grotendeels over onverharde paden.

Zaterdag 14 september
Wandeling door Westerwolde, 23 km o.l.v. Peter.
Vandaag lopen we in de omgeving van Veele. We komen door de brinkdorpen Wedde en Vlagtwedde en de buurtschappen Veele, Ter Wupping en Smeerling. We kruisen de riviertjes het Veelerdiep en de Ruiten Aa. Ook komen we door het oudste oerbos van Noord-Nederland, het Metbroekbos.

Wandelweekend 21 en 22 september
We maken op zaterdag en zondag twee mooie wandelingen rond Ommen. Deze oude Hanzestad ligt midden tussen prachtige natuurgebieden aan de Overijsselse Vecht.

Zaterdag 28 september
Wandeling Glimmen-Paterswolde ca. 22 km, o.l.v. Manon.
Een wandeling met stukjes van beroemde wandelpaden zoals de Hunenweg en het Drenthepad, langs de dromerige landgoederen rond Paterswolde, met een koffiestop aan het water en wie weet zien we een zeearend!