.

 De Boetenbaintjes 

hunebed2

Zaterdag 11 juni
Rondwandeling Appelscha, ca. 23 km o.l.v. Alda en Marja.
We wandelen ten zuiden van Appelscha door het Drents-Friese Wold en over het Aekingerzand. 

Zaterdag 25 juni
Wandeling met picknick rond Orvelte, ca. 22 km. o.l.v. Margreet.
Een wandeling over de eeuwenoude essen van Westerbork en Orvelte. Maar ook langs heidevelden en door het Orvelterzand. Na de wandeling is onze jaarlijkse picknick, opgeven t/m 10 juni bij Janny. Als je niet mee doet aan de picknick, zorg dan zelf voor vervoer terug.

Zaterdag 9 juli
Rondwandeling Mantingerzand, ca. 26 km o.l.v. Jan D.
Het Mantingerzand is met zijn talrijke jeneverbessen en stuifzandvlaktes één van de best bewaarde natuurgebieden in Drenthe. Na het Mantigerzand lopen we over de Hooge-Stoep naar Gees. Via de Mepperdennen en de Palms wandelen we terug.

Zaterdag 23 juli
Rondwandeling Loppersum, ca. 23 km o.l.v. Martha en Annemiek.
De route gaat via kronkelige weggetjes langs 6 wierdedorpjes met ieder een mooie oude kerk. Deze kerken vormen een belangrijk cultureel erfgoed en zijn een baken in het vlakke Groningse land. Op ⅔ van de tocht passeren we Ekenstein en Rusthoven.

Zaterdag 13 augustus
Wandeling door de bloeiende akkers van Wedde, 25 km o.l.v. Peter.
Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterende natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde tot één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde een Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en het wandelgebied van het noorden.

Zaterdag 27 augustus
Rondwandeling Assen, ca. 25 km o.l.v. Henk.
We lopen door het Asserbos, langs het TT-circuit en over het enorme militair oefenterrein De Haar naar Hooghalen. Vandaar via Het Grote Zand, de omgeving van Geelbroek en Deurze weer terug naar Assen.

Zaterdag 10 september
Rondwandeling Bad Nieuweschans, ca. 26 km o.l.v. Jan R.
In het mooie Oost-Groningen wandelen we door een heel gevarieerd landschap met statige herenboerderijen, uitgestrekte landerijen, stukken bos, een kanaal, een prachtig lintdorp en een oude vesting. We wandelen veel over (soms ruige) graspaden en door weilanden.

Wandelweekend 17 en 18 september
We maken een tweedaagse wandeltocht door de mooie, rustige Achterhoek. We wandelen over boerenerven, door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en kastelen en klimmen over glooiende heuvels met mooie vergezichten. Zaterdag lopen we een traject van het trekvogelpad van Brummen naar Vorden en zondag wandelen we via het Pieterpad naar Lochem.

Zaterdag 24 september
Wandelen door het driestromenland in Westerwolde, ca. 24 km o.l.v. Gerard.
Ten zuiden van Wedde stroomt de Westerwoldse Aa, ten westen van Veele de Ruiten Aa en aan de oostkant van Höfte de Mussel Aa. Ze komen dan ook nog eens samen bij Wessinghuizen. We wandelen door een veelbelovend landschap met interessante flora en fauna.