De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 11 juni
Rondwandeling Appelbergen en omstreken, ca. 24 km o.l.v. Annemiek en Frieda.
Vanaf paviljoen Appelbergen lopen we door de Oostpolder richting het Zuidlaardermeer. Via de oevers van het meer gaan we richting Midlaren om vervolgens via De Vijftig Bunder en het Noordlaarderbos weer terug te keren naar het startpunt.

Zaterdag 25 juni
Rondwandeling Over de Esch, 24 km o.l.v. Peter.
We lopen door Westerwolde een rondje vanuit Park Emsland. In willekeurige volgorde komen we door het Lieftingsbroek, Smeerling, Ellersinghuizenveld, Metbroekbos en langs de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa.

Zaterdag 9 juli
Rondwandeling Bad Nieuweschans, ca. 24 km o.l.v. Yolanda en Janny.
Na een korte wandeling langs historische herenhuizen in Bad Nieuweschans komen we in het Houwingahambos en lopen we langs het Tijdenskanaal naar het schitterende lintdorpje Bellingwolde. Daar genieten we van de vele statige herenboerderijen en het stille Bellingwolderbos. Na de vesting Oudeschans wandelen we kilometers lang door de weilanden. Via Booneschans en door het Nieuweschanskerbos komen we terug bij het het station.

Zaterdag 23 juli
Rondwandeling Ten Boer, 24,5 km o.l.v. Marieke en Margreet.
Ten Boer ligt zo’n 10 km ten noordoosten van Groningen en is een forensenplaats. Een zonnige route waar je de zonnebrandcrème en zonnebril maar beter mee kunt nemen. We passeren de kloosterkerk van Ten Boer die in de 13e eeuw werd gebouwd als kerk bij het nonnenklooster. Bij Ten Post passeren we de korenmolen Olle Widde. De molen is rond 1828 gebouwd, maar wellicht nog ouder. Het is hiermee de oudste nog bestaande ronde stenen molen van de provincie Groningen. Ook lopen we een stuk langs het Eemskanaal, de zuidoost grens van de gemeente.

Zaterdag 13 augustus
Swalktocht Bakkeveen, ca. 21 km o.l.v. Thea.
Wandelen op het snijpunt van drie provincies over holle wegen, langs prehistorische graven, landweren en schansen. Beleef het gebied van het landgoed van De Slotplaats, met als hoogtepunt de Freulevijver en proef de historie. We lopen over de Bakkeveenster Duinen, passeren de Harms- en Poepedobbe en komen langs Allardsoog.

Zaterdag 27 augustus
Wandeling door het Reestdal, ca. 24 km o.l.v. Jan.
We volgen de grillige loop van de Reest op de grens van Drenthe en Overijssel. Je wandelt door een smal beekdal met bloeiende hooilanden, langs eeuwenoude akkertjes, monumentale boerderijen en statige landgoederen.

Zaterdag 10 september
Rondwandeling vanuit Roden, ca. 24 km o.l.v. Marja.
We maken een mooie rondwandeling vanuit Roden over oude essen, door bossen, langs watertjes en stuifduinen. We lopen o.m. langs de Steenbergerloop, door het Mensingerbos en langs en over de Noorder- en Zuursche Duinen. 

Wandelweekend 17 en 18 september
In dit weekend wandelen we in de omgeving van Ruurlo.

Zaterdag 24 september
Wandelen door boswachterij Gees, ca. 22 km o.l.v. Jan.
Het wandel gebied ligt tussen esdorpen rond boswachterij Gees, waar het oude Beekdallandschap in ere wordt hersteld. We gaan hier en daar door het bos, over en langs heidegebied en door het natuurgebied Mantingerzand met zijn honderden jeneverbesstruiken. De route biedt prachtige vergezichten met veel vogels en heeft nog enkele verrassingen in petto.