De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 10 juni
Wandelen over de provinciegrens van Midden-Drenthe en Coevorden, ca. 24 km o.l.v. Gerard.
De route voert ons afwisselend door en langs zeer gevarieerde heide-, akker- en bospercelen. We wandelen over mooie lanen en door ruige houtwallen; we doorkruisen natte graslanden en gebieden met zandverstuivingen en jeneverbessen. Ongetwijfeld zien we Galloways, Schotse hooglanders, schapen en geiten en met een beetje geluk reeën en zelfs ringslangen. Natuurlijk zien en horen we veel vogels en we gaan “Vogels Kiek’n” op een mooie plas nabij Gees.

Zaterdag 24 juni (alleen voor leden)
Rondwandeling ‘t Loomeer met aansluitend onze jaarlijkse picknick, ca. 23 km o.l.v. Jan.
Voor 1900 waren het Schoonloërveld, Het Ellertsveld en Orvelterveld nog uitgestrekte heidevelden met hier en daar een zandverstuiving. In de jaren daarna werden er op grote schaal bossen aangepland, toch is er van het oude landschap nog wel wat overgebleven. We wandelen vanaf ‘t Loomeer bij Schoonloo naar Orvelte, via het Elperstroomgebied lopen we terug naar onze picknickplaats.

Zaterdag 8 juli
Rondje Uffelte, ca. 24 km o.l.v. Marja.
We lopen door mooie natuurgebieden als het Holtingerveld, de Havelterberg en het prachtige Brandeveen. We zullen volop genieten van de rust en de stilte. Voor de koffie doen we Havelte even aan.

Zaterdag 22 juli
Rondje Lauwersmeergebied, ca. 22 km o.l.v. Frieda en Annemiek.
Weer of geen weer, het is altijd heerlijk uitwaaien in het Nationaal Park Lauwersmeer, dat in 1970 is aangelegd. We wandelen door het Vlinderbalgbos, het Balgplaatbos en de Marnewaard, waar we langs de randen van het spookdorp Marnehuizen lopen. Kortom: veel water, rietvelden, open vlaktes en bos.

Zaterdag 12 augustus
Rondwandeling Borger, ca. 22 km o.l.v. Yolanda en Janny.
We wandelen over zandpaden en stille landweggetjes langs de Mandelanden en de Zwarte Venen naar de bossen van Odoorn en Exloo. Daarna lopen we over het Buinerveld, dat sinds de ontginningen van de vorige eeuw vrijwel helemaal in bos is veranderd, terug naar Borger.

Zaterdag 26 augustus
Kuierje troch Fryske Wâlden, ca. 23 km o.l.v. Thea.
Vanuit Eastermar lopen we door de parel van Tytserksteradiel, een landschap met smalle, besloten weilandjes omzoomd door bomen en struiken met hier en daar opeens een doorkijkje naar het lager liggende open veengebied. Typerend zijn de begroeide langgerekte antieke houtwallen, Elzensingels, pingo’s en zandpaden. Ook wandelen we langs De Leyen, een zeer aantrekkelijk gebied.

Zaterdag 9 september
Wandeling door Westerwolde, ca. 23 km o.l.v. Peter.
Deze wandeling lopen we in de omgeving van Wedde. We wandelen door de brinkdorpen Wedde en Vlagtwedde en de buurtschappen Veele, Ter Wupping en Smeerling. We kruisen het Veelerdiep en de Ruiten Aa. Ook komen we door het oudste oerbos van Noord-Nederland, het Metbroekbosch.

Wandelweekend Ameland 16/17 september (alleen voor leden)
Twee dagen wandelen we op Ameland, een prachtig eiland met zandduinen, strand en drassige natuurgebieden.

Zaterdag 23 september
Wandeling Westerbork, ca. 25 km o.l.v. Margreet.
Wandeling langs de Westerborkerstroom (mogelijk veel brandnetels!) en de dorpen Zwiggelte en Orvelte. De naam Orvelte is afkomstig van 'over het veld'. Dat veld gaan wij overheen lopen. In de omgeving van Orvelte volgen we een deel van het Drenthepad.