De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 12 maart
Rondwandeling Een, ca. 23 km o.l.v. Peter
Op deze uitgestelde wandeling lopen we vanuit Een via de Langeloër duinen naar Langelo. Daarna richting Steenbergen en door de Zuursche Duinen weer naar Een.

Zaterdag 26 maart
Rondwandeling Anloo, ca. 24 km o.l.v. Frieda en Annemiek
We maken twee lussen, met als middelpunt het dorp Anloo, waar de koffie is. Maar eigenlijk is het een grafheuveltocht, met als tussenplaatsen onder andere het Arboretum, het Onderduikershol, het gebied rond het Anloërdiepje en een ommetje door de Gasterse duinen. Voor de nazit gaan we naar Annen.

Zaterdag 9 april
Rondwandeling Beilen, ca. 24 km o.l.v. Marja
Vanaf station Beilen lopen we via Lieving en Spier naar het Dwingelderveld. Vandaar gaan we over het Terhorsterzand weer terug naar Beilen. We lopen over fraai slingerende bos- en heidepaadjes. Een lekker lange wandeling vol afwisseling en natuurschoon.

Zaterdag 23 april
Rondwandeling Marum ca. 24 km o.l.v. Jan
Een wandeling naar de provinciale driehoek Groningen, Friesland en Drenthe. Door Willemstad en Jonkersvaart lopen we naar de Bakkeveense Duinen. Via de Drie Provinciën en Coendersborg wandelen we terug naar Marum.

Zaterdag 14 mei
Wandeling bij Zuidlaren o.l.v. Margreet en Marieke
Wandeling vanuit het centrum van Zuidlaren langs vogelgebied Tusschenwater, het meer, de Schipborger hei en dwars door Zuidlaren.

Zaterdag 28 mei
Rondje om het Nationaal Park De Alde Feanen, 21 km o.l.v. Thea
Deze route laat ons kennismaken met een veelzijdig landschap. Onderweg komen we langs vaarten, petgaten en open water. We lopen door uitgestrekte rietvelden, besloten moerasbossen en kunnen genieten van de weidse uitzichten over de Friese weilanden. Het gebied staat bekend om de vele vogels, zo broeden er jaarlijks meerdere paren ooievaars, er staan 2 uitkijktorens en er zijn verschillende vogelkijkhutten. We kunnen hier ongestoord genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Als afsluiting nemen we het pondje ‘Hin en Wer’. Kosten € 1 (contant meenemen).