De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 25 mei
Rondwandeling Heede (Duitsland), ca. 25 km o.l.v. Jan D.
Heede ligt ongeveer 8 km ten oosten van Bourtange aan de Eems, een bedevaartsoord en ook bekend vanwege een duizendjarige Linde, de dikste van Europa. We lopen door een rustige dun bevolkte streek langs beide oevers en een aantal dode armen van de Eems. Tijdens de wandeling bezoeken we de dorpen Herbrum en Lehe.

Zaterdag 8 juni
Rondwandeling Bargerveen, ca. 26 km o.l.v. Jan D.
Dit natuurgebied is een restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Het veen leeft hier weer. Net als bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Je komt er ook adders en vleesetende planten tegen. De stilte is oorverdovend.

Zaterdag 22 juni
Lustrumwandeling en boottocht langs het Reitdiep, ca. 16 km o.l.v. Martha en Annemiek
We lopen een deel van het Pieterpad, vanaf het hoofdstation naar Garnwerd. Vanuit het haventje varen we met ms Middelsee via kleine bruggetjes en sluisjes terug naar de stad. Eventueel kun je ook alleen mee terugvaren. Introducees zijn welkom deze dag. Er volgt een mail met nadere info over opgave en kosten.

Zaterdag 13 juli
Rondwandeling Aekingerzand, ca. 24 km o.l.v. Marja
We starten deze wandeling bij Oude Willem en zwalken vandaar door de bossen van het Drents-Friese Wold naar de Kale Duinen. Dan verder naar Terwisscha voor de koffie en weer terug. We komen langs heidevelden en hoge zandheuvels en zien vast ook heel veel schapen.

Zaterdag 27 juli
Rondwandeling Wedderbergen, ca. 25 km o.l.v. Peter
Wandeling door de bloeiende akkers van Westerwolde. Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterende natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het noorden.

Zaterdag 10 augustus
Rondwandeling De Leijen, ca. 23 km o.l.v. Jan de R.
We maken een leuke en afwisselende wandeling rond het kleine Friese meer De Leijen. We wandelen over de talrijke schelpenpaden, graspaden en grasdijkjes langs en door vogelrijke riet- en moeraslanden. Om al die mooie paden met elkaar te verbinden zitten er ook wat stukken asfaltwegen tussen. Onderweg passeren we de schattige Friese dorpen Eastermar en Rottevalle.

Zaterdag 24 augustus
Wandelen in Zuid-Oost Drenthe, ca. 25 km o.l.v. Gerard
Vandaag kun je kennis maken met het esdorpenlandschap van Gees, Zweeloo, Meppen en Aalden. De route brengt ons hierbij langs twee bijzondere terreinen van het Drentse Landschap, De Stroeten (beekdalletjes) en de Palms (jeneverbesstruiken). Mogelijk struinen we ook nog door Boswachterij Gees.

Zaterdag 14 september

Lustrumwandeling Nienoord, ca. 25 km o.l.v. Martha en Annemiek met aansluitend uit eten en vleermuizenexcursie. We maken een rondwandeling langs het Leekstermeer en door de Onlanden. Ook gaan we door het Kleibosch en doen we Roderwolde aan. Op het eind van de wandeling gaan we bij Cnossen eten en daarna lopen we naar Nienoord, waar leden van de Vleermuizenwerkgroep ons meenemen op excursie.

Wandelweekend 21/22 september. Nader informatie volgt via de mail.

Zaterdag 28 september
Rondwandeling Norg, ca. 25 km o.l.v. Margreet
Nogmaals Norg! Vanwege de mooie natuur. Afwisselende wandelroute met bos, hei, duinen en diepjes. We volgen een deel van het Drenthepad.