De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 13 november
Wandeling van Gieten naar Annen, ca. 21 km o.l.v. Janny
We beginnen onze wandeling in het Zwanemeerbos bij Gieten. In dit kleine eikenhakhoutbos liggen maar liefst 26 grafheuvels. Daarna komen we al snel in het Hunzedal. Een aantal jaren geleden is de natuur in dit gebied hersteld en volgt de Hunze weer een natuurlijke loop. Na een stop in Spijkerboor lopen we via het Annermoeras naar Annen.

Zaterdag 27 november
Rondwandeling vanaf Borg Nienoord bij Leek, ca. 25 km o.l.v. Margreet D en Marieke
Wist je dat het ooit het ’t Huis De Nyenoort heette? Anno 2021 is er nog steeds een landhuis, museum, camping en familiepark Nienoord met het bekende modelspoortreintje. We lopen richting Roden, het dorp wat symbool staat voor de verhalen van Ot en Sien. Dan door naar Roderwolde en richting het Leekstermeer. Vroeger heette dit het Zulthermeer en het is het grootste meer van Drenthe. We eindigen weer bij Borg Nienoord, waar we nog even gezellig nakletsen met een warm of koud drankje uiteraard.

Zaterdag 11 december
Rondwandeling Haren, ca. 23 km o.l.v. Annemiek
Vanuit Haren lopen we door mooie natuurgebieden naar de koffie in de Appelbergen. Voorbij Onnen maken we een oversteek richting Eelde, via het Friesche Veen en de Hoornsedijk gaan we weer naar het beginpunt.

Zaterdag 25 december (geannuleerd)
Rondwandeling Een, 23 km o.l.v. Peter
Vanuit Een lopen we in oostelijke richting via de Langeloër Duinen naar Langelo. Daarna richting Steenbergen en door de Zuursche Duinen weer richting Een.

Zaterdag 8 januari (geannuleerd)
Rondwandeling Eastermar, ca. 22 km o.l.v. Thea
We wandelen langs De Leyen en komen langs De Tike. Na de koffie lopen we om Eastermar en komen we langs het Burgumermeer.

Weekend 15 en 16 januari
Winterkamperen
We lopen een weekend met rugzak en koken ons eten op een vuurtje. 's Avonds overnachten we in tentjes. Waar we gaan lopen en kamperen is nog niet bekend. Meer informatie daarover via de mail. 

Zaterdag 22 januari (geannuleerd)
Rondwandeling vanuit Elp, ca. 23 km o.l.v. Marja 
We starten bij restaurant De Koekoekshof in Elp. We lopen door bos en hei en langs mooie vennen door het rustige Midden-Drenthe. Ook doen we Schoonoord even aan om vervolgens via een grotendeels andere, afwisselende route weer terug te lopen naar Elp.

Zaterdag 12 februari
Wandeling Vries naar Annen, ca. 23 km o.l.v. Jan
Deze dag lopen we een deel van het Groot Frieslandpad met hier en daar wat aanpassingen. We wandelen door het stroomdal van het Zeegser Diepje en het Schipborsche Diep. Ook bezoeken we de dorpen Tynaarlo, Schipborg en Anloo.

Zaterdag 26 februari
Wandeling Westlaren naar Veendam, ca. 24 km o.l.v. Jan
Ook deze dag lopen we een deel van het Groot Frieslandpad met hier en daar wat aanpassingen. Door het Hunzedal lopen we naar Spijkerboor, Nieuw Annerveen, Annerveensche Mond, Westerdiepsterdallen en uiteindelijk Veendam.