.

 De Boetenbaintjes 

hunebed2

Zaterdag 8 oktober
Rondwandeling Mantingerzand, ca. 26 km o.l.v. Jan D.
Het Mantingerzand is met zijn talrijke jeneverbessen en stuifzandvlaktes één van de best bewaarde natuurgebieden in Drenthe. Na het Mantigerzand lopen we over de Hooge Stoep naar Gees. Via de Mepperdennen en de Palms wandelen we terug.

Zaterdag 22 oktober
Rondwandeling Kaap Hoorn, ca. 25 km o.l.v. Martha en Annemiek.
We maken een tocht langs onze waterrijke gebieden ten zuiden van de stad: langs het Hoornse Meer, de Hoornse Plas, het Paterswoldse Meer en het Friesche Veen. De weg loopt afwisselend door bos, polder en langs de waterkant.

Zaterdag 12 november
Rondwandeling Gasteren, ca. 23 km o.l.v. Jan R.
We wandelen in het hart van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa en door het mooie natuurgebied De Heest. De wandeling bestaat uit twee lussen vanuit Gasteren. Eerst wandelen we een stuk over de Hoge Zuidesch van het dorp en dan lopen we langs de prachtige houtwallen van het Anloërdiepje en de moerasbosjes van de Burgvallen. Daarna maken we een zwerftocht door het beekdallandschap van het Gasterense Diep.

Zaterdag 26 november
Assen-Rolde-Assen, ca. 22 km o.l.v. Marja en Alda.
We lopen van het station Assen via het Deurzerdiepje naar Rolde voor de koffiestop. Daarna via het Balloërveld, het Lonerdiepje en het prachtige Kampsheide weer terug naar het station. Voor de nazit lopen we Assen nog even in. Deze wandeling voert ons langs landerijen, heide, een ven en een klein stukje bos.

Zaterdag 10 december
Rondwandeling Dwingerderveld, ca. 22 km o.l.v. Henk.
We wandelen door het Nationaal park Dwingelderveld en komen over het Lheebroekerzand en de Dwingelose Heide, langs de schaapskooi en de radiotelescoop. Onderweg doen we de Bospub aan.

Zaterdag 24 december
Rondwandeling Terwisscha, ca. 22 km o.l.v. Peter.
De start is bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Via de Vrije Vogel en de Lange Poel komen we bij het Koopmansveentje. Het vervolg van onze wandeling gaat over het Doldersummerveld, door de bossen van Appelscha en tot slot over de zandverstuiving de Kale Duinen.

Zaterdag 14 januari
De Vijf Wierdenroute vanuit Winsum, ca. 22 km o.l.v. Gerard.
Winsum bestaat uit drie aan elkaar gegroeide wieden van de vroegere dorpen Winsum, Bellingeweer en Obergum. De wierde van Tinallinge is een archeologisch monument uit ca. 500 voor Chr. De wierde van Rasquert, een rietwierde, is grotendeels afgegraven; het restant is alleen bereikbaar met een brug van 40 meter.

Weekend 21 en 22 januari
Winterwandelweekend. Informatie volgt via e-mail.

Zaterdag 28 januari
Wandeling vanuit Zeegse, ca. 25 km o.l.v. Margreet.
We maken een wandeling in het stroomdallandschap van de Drentse Aa. We lopen onder andere door Gasteren en Schipborg en langs het Anloërdiepje.