De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 8 oktober
Struinen langs de Drentsche Aa, ca. 23 km o.l.v. Peter.
Wandeling door het stroomdal van de Drenthse Aa, tussen de dorpen Schipborg, Anloo en Zeegse.

Zaterdag 22 oktober
Rondje Borger – Exloo, ca. 24 km o.l.v. Marja.
Als we Borger uit zijn lopen we via een stuk van het Drenthepad naar Exloo. Na de koffie slingeren we langs bos-, akker- en heidevelden weer terug.

Zaterdag 12 november
Swalktocht Bakkeveen, ca. 21 km o.l.v Thea.
Wandelen op het snijpunt van drie provincies over holle wegen, langs prehistorische graven, landweren en schansen. Beleef het gebied van het landgoed van de Slotplaats, met als hoogtepunt de Freulevijver en proef de historie. We lopen over de Bakkeveense Duinen en passeren de Harms- en Poepedobbe en we komen langs Allardsoog.

Zaterdag 26 november
Wandeling Peize en de Onlanden, ca. 25 km o.l.v. Marieke en Margreet.
Bekend terrein, maar daarom niet minder plezierig om te wandelen. De Onlanden is een wetland dat eigenlijk al zo’n 10 jaar bestaat en is drooggelegd door molens en gemalen. Het reizen ging ooit over land en eindigde bij Peize, Roden en Roderwolde. Deze dorpen waren in feite havenplaatsen. Om verder naar ‘Stad’ te gaan moest je varen met de beurtschipper door het uitgestrekte wetland. De Onlanden is tevens een waterbergingsgebied en ligt gedeeltelijk in Groningen en in Drenthe.

Zaterdag 10 december
Rondwandeling Borger, ca. 21 km o.l.v. Yolanda en Janny.
Vanuit Borger wandelen door een mooi open landschap via Bronneger naar de zandverstuiving het Drouwenerzand. Vlak voor Bronneger zien we een hunebed en enkele grafheuvels. Via Gasselte en de bossen van het Gasselter- en Drouwenerveld lopen we terug naar Borger. In het Gasselterveld klauteren we nabij ’t Nije Hemelriek over hooggelegen zandpaadjes langs het Jonkersgat. De diepblauwe kleur van deze plas wordt veroorzaakt door leemzuur.

Zaterdag 24 december
Rondwandeling Vries – Zeijen, ca. 23 km o.l.v. Jan.
Vanuit Vries gaan we op pad naar Zeijen. Door de strubben en over de Negen Bergen bereiken we Natuurplaats het Noordsche Veld. Het Noordsche Veld is vooral bekend om zijn archeologische waarden. Er zijn overblijfselen te vinden uit de steen-, brons- en ijzertijd, zoals grafheuvels en Celtic fields. Via het Donderboerveld lopen we terug naar Vries.

Zaterdag 14 januari
Rondwandeling Balloërveld, ca. 23 km o.l.v. Frieda en Annemiek.
We wandelen in het beek-en esdorpenlandschap tussen Balloo, Loon, Taarlo en Oudemolen.
Een zeer gevarieerd landschap, met o.a. weidevelden, watertjes, grafheuvels en heidelandschappen.

Zaterdag 28 januari
Rondwandeling Donderen, ca. 22 km o.l.v. Peter.
De erfgoedroute start bij de natuurplaats tussen Norg en Donderen. De route loopt van Zeijen weer terug naar Donderen. Onderweg heide, bos, grafheuvels, een hunebed en Celtic fields.