De Boetenbaintjes

Hunebed4

Zaterdag 14 oktober
Rondwandeling Papenvoort, ca. 25 km o.l.v. Margreet.
Wandelroute over het Gasselterveld en Gieterveld en langs het Andersche diepje. Veel bos, maar ook strand.

Zaterdag 28 oktober
Rondje Veenhuizen, ca. 22 km o.l.v. Marja.
Na een blik op de huidige gevangenis komen we in het stille, Drentse buitengebied. Via het Spaanse Kerkhof gaat de route over lange bomenlanen langs hooilanden en door het beekdal van de Slokkert. Koffie drinken we bij de Jufferen Lunsingh. Daarna lopen we door een fraai houtwal landschap terug naar Veenhuizen.

Zaterdag 11 november
Wandeling door de Appelbergen en omgeving, ca. 23 km o.l.v. Annemiek en Frieda.
We wandelen vanaf de bushalte richting het Noordlaarderbos, vervolgens gaan we door de Appelbergen met eeuwenoude pingoruines. Via kronkelende paadjes lopen we door de Onnerpolder, een beschermd weidevogelgebied om via Appelbergen weer terug te keren.

Zaterdag 25 november
Langs Watergangen en Gletsjerkuilen, ca. 23 km o.l.v. Yolanda en Janny.
We maken een veldtocht over graspaden, langs watergangen en een beek en door bosgebied langs meerdere vennen en gletsjerkuilen. Tot slot lopen we door het prachtige in 2010 gereedgekomen natuurreservaat Oude Kene met daarin een sterk meanderende beek. De graspaden kunnen een beetje zompig zijn.

Zaterdag 9 december
Wandeling Nieuw Balinge, ca. 23 km o.l.v. Gerard.
We lopen vandaag door het prachtige herfstlandschap rondom Nieuw Balinge tussen Tiendeveen, Gees en Mantinge met verrassende elementen. Daarbij lopen we door bladerdekens van o.a. eiken, beuken en kastanjebomen met de bij deze tijd horende geluiden.

Zaterdag 23 december
Rondje Donderen, ca. 23 km o.l.v. Peter.
Vandaag de omgeving tussen Donderen en Norg. Een afwisselende omgeving met bos, heidevelden en veentjes. We lopen door de Oosterduinen naar het Schillenveen. Vandaar naar de Molenduinen, het Hulzebos en het Tonckensbos. Via het Westerveen en het Noordseveld gaan we terug naar het vertrekpunt.

Zaterdag 13 januari
Rondwandeling Peize, ca. 23 km o.l.v. Jan.
Een tocht door het noordelijkste deel van Drenthe. Over de oever van het Peizerdiep lopen we naar Roder-wolde en door het Kleibos. Langs de Steenbergerloop bereiken we Roden, waar we koffie drinken. Daarna wandelen we door het Moltmakersstuk naar Lieveren en via Lieveren en Altena lopen we terug naar Peize.

Winterkamperen 20 en 21 januari
In dit weekend wandelen we twee dagen in de winterkou en overnachten we in tentjes in - zoals het er nu naar uitziet - Uffelte en verblijven we op camping de Groene Hen. ’s Avonds koken we ons potje op een vuurtje. Je neemt je eigen kampeeruitrusting mee plus 2x lunch en 1x ontbijt. Voor koffie en thee ’s ochtends wordt gezorgd. Meer informatie volgt via de mail.

Zaterdag 27 januari
Rondwandeling Deurze, ca. 23 km o.l.v. Peter.
We lopen een rondje van Deurze via Amen en Ekehaar terug naar Deurze. Waarschijnlijk een beetje richting Rolde en we lopen langs het Amerdiepje en door het mooie Nijlanderbroek.