De Boetenbaintjes

Hunebed4

anemonenWe waren nog geen honderd meter verwijderd van ons startpunt café de Amer of daar waren ze: een groot plakkaat anemoontjes. Ze waren nog niet helemaal open, het was nog niet warm genoeg. De hele dag vergezelden ze ons en gingen ze steeds verder open met een hele slootkant vol stralende bloemetjes als finale. En dankzij Margreet S. hoorde ik ook de groene specht. Een ree sprong elegant over de sloot en sprintte door het grasland en het was overal geel van het speenkruid.

 

Jan R. leidde 17 BB-tjes door het Drentse lentelandschap langs de Amer, het Grolloër diepje, over het Grote zand en door Geelbroek en het Paradijs. Langs slootjes en over heidevelden. Om het niet al te gemakkelijk te maken had hij hier en daar op de route grote bomen neergelegd, waar we omheen, overheen of onderdoor moesten. Dat houdt je lenig. Jacqueline en Luis waren ook weer eens van de partij. Ze dachten na 15 kilometer af te haken, want dan hadden ze hun limiet wel bereikt. Maar eigenlijk was er geen geschikte plek om af te haken en voor ze het wisten hadden ze de hele tocht van 25.7 of 25.8 kilometer volbracht. Bravo!

Ook Wim was er en leek nergens last van te hebben. Als vanouds liep hij snel voor de club uit om foto’s te maken. Hij maakt daardoor altijd meer kilometers dan wie dan ook. Het was een prima dag met mooi wandelweer. Iets meer zon en een brokje was ook aangenaam geweest, maar die tijd komt nog wel. Ook de koffie en appeltaart in Dianaheide waren goed. Meneer Diana had een bijzondere manier van serveren. Hij serveerde zoals je besteld had. Dus koffie zonder taart, koffie met taart, cappuccino met taart of cappuccino zonder taart. De taart had geen slagroom. We hoopten nog dat hij met de spuitbus langs zou komen, maar helaas. De bonbons waren ook erg lekker. Hij had ook standaardprijzen. Alles kostte 2 euro. Lekker gemakkelijk.

Margreet S. probeerde ons tijdens de pauze te verleiden om aan een healthy-aging programma van de Hanzehogeschool mee te doen. Hoewel wij allen het onderzoek een warm hart toe droegen, was de animo niet zo groot. Eigenlijk wilden we niet weten of en hoe gezond we zijn, of liever gezegd of en hoe ongezond we misschien zijn. We steken liever de kop in het zand, en gaan pas naar een dokter als we ergens echt heel veel last van hebben. We hebben al genoeg te stellen met hulpmiddelen als brillen en gehoorapparaten. Frieda kan niet wennen aan een multifocale bril of multifocale lenzen en heeft gewone lenzen en een leesbril, die ze permanent in heur haar heeft. Ook tijdens het wandelen, omdat ze niet merkt of hij er wel of niet is. We besloten nooit een multifocaaaaale bril bij Eyelove te kopen, omdat hun reclame tenenkrommend en seksistisch is. Wat een nare, enge man!

EllentendammeDe nazit in café de Amer was heerlijk. Pluchen kleedjes op de tafels, geen onderzetters, vlotte bediening, losse sfeer en ook nog borrelnootjes. Vanuit het muziekzaaltje klonk regelmatig applaus. Er zaten honderd mensen volgens de serveerster. Toen het afgelopen was, bleek Ellen ten Damme opgetreden te hebben. Had ik dat geweten, dan was ik niet gaan wandelen. ’s Avonds was er nog een optreden, maar dat was uitverkocht. Ik aarzelde of ik een handtekening zou vragen, maar vond het niet helemaal kloppen. Niet betalen en luisteren, wel een handtekening. Op de terugweg wierp ik nog een laatste blik op de anemoontjes. Ze sliepen al.

Mariette

Naschrift van Marja:
Nadat Peter en Mariette naar huis waren afgereisd maakten ook Hennie, Laura en ik aanstalten om te vertrekken. Na het afrekenen liepen we naar de auto toen Laura zei dat het ze het jammer vond dat er zo’n lange rij bij Ellen ten Damme stond want Willemien is zo dol op haar en zou heel blij zijn met een gesigneerde cd. Waarop ik antwoordde dat ik geen enkele haast had en ze wat mij betreft in de rij mocht gaan staan. Wij weer terug,  om een tijdje later met een vergulde Laura weer buiten te staan. Ellen had echt haar best gedaan voor Williemien en allerlei liefs op de cd gekrabbeld. Mit Liebe, Amore en Bisou o.a. ’s Avonds kreeg ik nog een appje van Willemien, helemaal blij met haar cd. Een onverwacht leuk einde van een heerlijke wandeldag.