wandelaar.png De Boetenbaintjes 

Hunebed3

DokkumVandaag met 6 man sterk een prachtige wandeling gemaakt rond Dokkum. De luchten waren dreigend, maar schitterend: met regenbogen en af en toe flinke wind. Ook twee keer een bui gehad, maar voor iedereen zich in zijn regenpak had gehesen was het al droog en genoten we weer van de zon.

Dwars door weilanden en over oude bruggetjes lopen we richting Dokkum, een prachtig vestingstadje met stadswallen en bastions. Daar bij lunchroom De Koffiepot genoten van een heerlijk bakje koffie met (roze) oranjekoek, de echte! Hoe zat het ook alweer met Bonifatius? Toch maar even opgezocht: hij is hier in het jaar 754 gedood, toen hij probeerde de Friezen te bekeren tot het Christendom.

 Na de pauze weer doorgewandeld langs kerkpaden, trekpaden en lieflijk meanderende riviertjes. Onderweg diverse stops: eerst bij een kerkje waar kunstenaars hun mooie beelden en schilderijen tentoonstelden en daar graag iets over wilden vertellen; iets verderop een molenaar die zijn molen aan het kruien was. Een poldermolen, buitenkruier, bovenkruier; de ene molen is de andere niet. De molenaar was gaarne bereid hier iets over te vertellen. We hebben er even tijd voor gemaakt, totdat we dan toch weer door moesten. Na een slordige 26 kilometer kwamen we rond 17.00 weer bij de auto’s aan. Jan (en Laura) bedankt voor deze mooie tocht.

Marieke