.

 De Boetenbaintjes 

En een goed begin was het, deze eerste post-lockdown wandeling. Omdat er nog een beperking is in het aantal personen in een auto hield Jan D. nog even vast aan het principe startplaats en starttijd en zie maar dat je er komt. Met reistips, dat dan weer wel.

De ringweg Groningen ligt voortdurend op de schop dus ik moest weer eens omrijden. Ik reed via de Hereweg langs de bushalte, waar Margreet en Frieda stonden te wachten, zonder hen te zien. Ik kreeg het later luidkeels en met veel verontwaardiging te horen want ik had ze daar gemakkelijk kunnen oppikken.

Het gemeentehuis Tynaarlo was onze ontmoetingsplaats en exact op de afgesproken tijd stonden daar 11 vrolijk kwetterende BBtjes. Uiteraard moesten eerst de nieuwe brokjes, shirtjes en vestjes besproken worden maar toen konden we op pad. Op naar Assen, via Taarlo, het Balloërveld en Kampsheide.

We hadden er zin in allemaal, er stond een frisse bries maar het was heerlijk wandelweer. Al snel was het als vanouds en heel anders dan na de eerste lockdown. We hadden immers veel met elkaar gewandeld en elkaar gezien, zij het in steeds wisselende kleine samenstellingen.

Jan moest weer even wennen aan zijn nieuwe rol als voorloper van een grotere groep. Dat is toch echt anders, zei hij. Dat werd al vrij snel bekrachtigd toen 8 ontredderde BBtjes hem samen met Laura en Conny uit het oog waren verloren bij een kruising van bospaden. Oh jee, Waar waren wij zonder Jan? Volgens ons was hij rechtsaf geslagen, maar na een paar meter vertrouwden we het toch niet helemaal. Dan moest Jan R. zijn Laura maar even bellen. Geen gehoor. Derde mogelijkheid dan maar: heel hard schreeuwen. En ja hoor, dat hielp. Vanaf dat moment keek Jan bij ieder zijweggetje of hij zijn schaapjes nog bij elkaar had.

Onderweg viel er weer veel te genieten, we zagen een mooie berm met orchideeën, hoorden allerlei vogels en zagen drie hazen waarvan ik eerst dacht dat het katten waren, maar voor een kat hadden ze toch wel erg lange oren moest ik toegeven. Bij een ons bekend Hunebed met wilde margrieten opperde Mariette om daar onze ledenvergadering te houden….

Zoals te doen gebruikelijk werd er flink gekakeld onderweg. De vakantieplannen kwamen ruim aan bod. Voor het grotere werk vinden de meesten van ons het nog wat te vroeg maar met een hink stap sprong in de vorm van kleine uitstapjes en minizomervakanties gaan we toch de goede richting op.

Na een stopje bij de schaapskooi van Balloo wandelden we in een rustig tempo naar het station Assen waar onze wegen zich scheidden. Maar niet nadat we Jan uitvoerig bedankten voor deze fijne eerste "normale" wandeling en voor het lekkere wandelweer dat hij voor ons had geregeld.

Volgende keer gaan we polderen en picknicken in Muntendam bij Peter en Mariette. We kunnen ons er vast op verheugen!!

Marja