De Boetenbaintjes

Hunebed4

zonsopgangHet had zo mooi kunnen zijn. Het was eerste kerstdag prachtig winterweer met een blauwe lucht, een paar graden vorst en een gezonde oostenwind. Maar we moesten het doen zonder de Langeloërduinen en de Zuursche duinen. Geen koffie in brasserie Jachtlust in Steenbergen en geen nazit met Glühwein in de Norgerberg.

En in januari wordt voor de derde keer de Eastermar-wandeling van Thea geschrapt en is het nog maar de vraag of het winterkamperen door kan gaan. Corona en specifiek de omikron gooiden voor de zoveelste keer roet in het eten. Ik denk dat we omega en zetha ook nog wel halen. Maar daar wil ik het niet over hebben. Verboden gespreksonderwerp, word je alleen maar depri van.

Eigenlijk waren Peter en ik niet zo ongelukkig met thuisblijven. Mijn teen is weliswaar weer beter, maar of ie nou meteen zo blij zou worden van 23 kilometer lopen, betwijfel ik. Vervelender is dat de veurloper zelf behoorlijk gehandicapt is met een trombosebeen. Onbegrijpelijk hoe zo’n beweeglijk type daaraan komt, maar het blijkt te kunnen. De ergste pijn is weliswaar geleden, maar met een ingezwachteld been loop je niet zo soepel.

legpuzzleDus genoten we achter glas van een prachtige zonsopgang en een even mooie zonsondergang. Hadden de warme zon in de rug, terwijl we een leerzame en mooie vogelpuzzel maakten. En zo waren we toch in de natuur. En natuurlijk bogen we ons over de dr. Denker kerstpuzzel. Zoals altijd gaan de eerste 20 redelijk snel en gaat het daarna stagneren.

Op tweede kerstdag deden we hetzelfde met als extraatje de top 2000. We gingen niet naar buiten, want er was code geel voor een lage gevoelstemperatuur van min 16 in de ochtend en ijzel in de nacht. Tussendoor moet gekookt worden. Ik experimenteer met een Syrisch gerecht van groentes, lamsvlees en rijst, dat je in de pan laat garen en aan het eind om moet draaien op een bord en hopen dat de hele boel niet instort. In Syrië bezweert Sami (de kok) zijn hele familie om hun handpalmen op de omgekeerde pan te houden en de aangegeven 3 minuten voor je de pan optilt te wachten. Ik zal dat met mijn bezoek ook doen. Het is hoe dan ook vast lekker.

Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2022 met prachtige en gezellige wandelingen, zonder blessures en geniet van de kleine dingen des levens.

Mariette