De Boetenbaintjes

Hunebed4

Westerbork2Vandaag een wandeling vanaf Westerbork. Even na tienen ontstaat wat twijfel bij de eerste aangekomen wandelaars op de parkeerplaats. Geen wandelgroep te zien en Manon en Iena kennen elkaar nog niet.

Gelukkig wordt Gerrit gespot. Dít is de afgesproken startlocatie. Margreet, onze veurloper en Jan met hun medepassagiers hebben vertraging opgelopen door drukte vanwege het EK-wielrennen. Later dan gebruikelijk is voor deze twee chauffeurs komen ze aan en kunnen we rond half 11 met een groep van 10 man/ vrouw starten met onze wandeling.

Het is de eerste wandeling van 2023 waarbij zichtbaar wordt dat de herfst in aantocht is. We steken een paar keer het Oranjekanaal over, altijd weer een mooi ouderwets beeld vind ik. We doen bijna Zwiggelte aan, lopen door Elp (langs een hek waar twee grote! honden ons volgen), komen door Orvelte en wandelen weer terug naar Westerbork.

campingmiddendrentheEn dan het hoogtepunt. Hoe vaak komt het voor dat de veurloper regelt dat de appeltaart uit de oven komt precies op het moment dat wij neerstrijken op onze koffiestop! Margreet heeft met de camping Midden-Drenthe geregeld dat stipt 12.00 uur koffie en heerlijke zelfgebakken appeltaart klaar staan. En zorgt dat wij er dan zijn. Achteraf was het lusje met de brandnetels geen toeval besef ik … Bij mij stormt deze appeltaart met stip naar nummer 1 van de lijst voor het beste appelgebak. Ik hoor van anderen dat de appeltaart de vorige keer in Vlagtwedde ook super was. Altijd een goede tip en ik sla het adres op in mijn mobieltje.

Na het rustmoment lopen we ontspannen weer terug naar het Oranjekanaal. Of rustig… niet voor iedereen. Laura sprint nog even terug om haar waterfles op te halen. Geen probleem, de rest wacht rustig op de brug en eet nog een broodje.

De wandeling is divers, over zandwegen, over een schouwpad, door het bos, over de heide, door dorpjes. Een prachtige afwisselende wandeling. Eind goed, al goed…echter het venijn in de staart… Na drieën krijgen we buien over ons heen en tussendoor weer even zon. Gelukkig is iedereen hierop voorbereid. Regenkleding aan, regenkleding uit en weer aan. Zo houden we ons het laatste uur naar Westerbork bezig.

Het doet ons dan ook goed als we na 24 km weer in Westerbork centrum aankomen en we afscheid nemen van de eerste vier die terug naar Groningen gaan. De andere zes drinken nog wat en zakken lekker onderuit. Vooral Gerrit geeft er aan toe. Hij heeft de komende week vakantie, een wandelvakantie, de bofferd!

Manon